Vad bör jag veta om stiftelsen Sprickor?

Stiftelsen sprickor kan vara en mycket allvarlig situation, beroende på vilken typ av material grunden består av. Efter utvärderingen av sprickor i grunden, kan man sedan avgöra orsaken och eventuella åtgärder.

Foundation sprickor är vanligt förekommande i betong, hällde betong och betongsten. Sprickor funna i betong är ofta orsakade av krympning, som kan särskiljas genom en spricka som visas bredare upptill och smalnar in mot botten. Om sprickan fortsätter hela vägen till golvet, kan det vara ett tecken på strukturella skador och krävde ytterligare sakkunnig utredning. Sprickor funna i hällde betongfundament kan orsakas av dåliga förhållanden vid tidpunkten för gjutning eller dålig blandning och inte kräver ytterligare utredning. Betongblock ofta krymper de bota och orsaka sprickor bildas i mitten av stiftelsen och försvagar strukturen.

Foundation sprickor finns i tegelväggar är en allvarlig fråga som kräver omedelbar sakkunnig utredning. Bricks väggar kan absorbera fukt i luften, vilket får dem att expandera på obestämd tid, och slutligen spricka. Tegelväggar kan också utgöra en grund sprickor om struktur avgör eller finns det ett problem i stödsystemet. Sprickor funna i tegelväggar kan resultera i väggen kollapsar och orsakar allvarliga skador.

Stenmur stiftelser kan spricka kring de enskilda stenarna. Detta orsakas vanligtvis av närheten sprängning, skador från frost eller tung trafik av bärande fordon. Sprickor i denna typ av stiftelse bör utredas omedelbart eftersom det finns en risk för att strukturen kollapsa.

Diagonal stiftelse sprickor ofta finns runt fönsterbräden, över dörrar, runt garage och i hörnen på byggnader belägna i kallt klimat . De är vanligtvis ett resultat av frost uppbyggnad och termisk expansion. Om sprickor i en hällde betongfundament, och de är enhetliga är storlek och bredd, bör det inte finnas någon risk, eftersom de bara krympsprickor. I fråga om andra stiftelse material, om sprickorna fortsätter att växa i längd och bredd, det finns risk för skador på konstruktionen och de bör utredas.

Övergripande stiftelse sprickor finns på översta nivån i huset får orsakade av frost eller tungt lastad biltrafiken. Om de finns på mitten, kan de också orsakas av tungt lastad fordonstrafik, sluttningar, back-fylla skador eller våt jord. Låglänta stiftelse sprickor kan orsakas av jord lastning eller förskjutning av murade block.

Foundation sprickor en allvarlig fråga. Medan vissa är bara kosmetiska problem, andra kan orsaka grunden att kollapsa. Om det finns något tvivel på allvaret i sprickor, konsultera en expert. Det är bättre att vara säker än ledsen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.