Vad bör jag veta om Blandning av betong?

Betong används oftast för att bygga stiftelser. Om betong är blandad felaktigt, löper du risk att utveckla stiftelse sprickor, vilket kan försvaga strukturen av byggnaden. En solid grund innebär exakta mått och blanda betong till rätt konsistens.

Det finns flera saker som behövs för blandning av betong. Från ett hem leverans butik, köpa cement, sand, stenmaterial, en mätning hink och presenningar trasa. En cement blandare rekommenderas för blandning av betong, som den gör ett mycket grundligt arbete än att blanda för hand. En cement mixer kan hyras per timme eller per dag.

Blanda konkret innebär en god blandning av cement, sand och ballast. Häll cementen i en hink som ska användas för att mäta. Dokument hur mycket cement i hinken och sedan överföra den till en betongblandare.

Använd samma hink och mät ut dubbelt så mycket sand som det var cement. Överför sand till cement blandning. Använd samma hink för att mäta ut fyra gånger så mycket aggregat som det var sand. Överför summan till cement blandning.

Blandning konkret innebär en exakt mängd vatten. Den mängd vatten bör vara lika med 55 procent av den mängd cement som använts. När rätt mängd vatten tillsätts betongen skall samstämmigheten i pannkakssmet. Detta är viktigt, så konkret som är för tjocka eller tunna spricker och hotar grunden.

Gör nedgången test för att se om de konkreta är rätt konsistens efter blandning. Position en nedgång kon på en plan yta och fyll den med konkreta mix och se till att ta bort eventuella luftbubblor. Lyft av nedgången konen försiktigt och se om ungefär en tredjedel av betong sjunker. Om den gör det är det konkreta rätt konsistens. Om mer eller mindre sjunker, kommer vatten måste anpassas därefter.

Använd en vattenslang att spraya marken när den konkreta grunden kommer att fastställas. Efter blandning betong med cement mixer sprida den på marken omgående. Den torkar och börjar ställa in snabbt. Låt konkret att sitta i cirka en timme.

Täck betongen med trasa presenningar efter att den har fastställts för en timme. Mätta trasa presenningar och hålla dem fuktiga i 14 dagar. Ta bort presenningar och spraya de konkreta regelbundet för ytterligare 14 dagar. Efter det konkreta har fastställts för totalt 28 dagar, är beredd att bygga på.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.