Vad bör jag tänka på när du väljer armeringsjärn?

armeringsjärn, som brukar kallas armeringsjärn, är en stång av stål som placeras i den våta konkreta mix. Armeringsjärn gör den färdiga konkreta starkare, så att den klarar mer stress och belastning. Armeringsjärn bidrar också till att kontrollera sprickbildning.

När man väljer armeringsjärn, matcha storleken på armeringsjärn till jobbet kraven. Konkreta armeringsjärn kan köpas i flera storlekar. För bostäder arbete, # 3, 3/8-inch (1 cm) diameter, armeringsjärn är vanligt i Markanläggning, medan # 4, 1/2-inch (1,3 cm) diameter, och # 5, 5/8-inch ( 1. 6 cm) diameter, armeringsjärn används i väggar.

armeringsjärn bör fastställas i ett konsekvent mönster. Den typ av mönster och avståndet mellan staplarna beror på projektet. En 18-tums-square (45,7 cm) galler är typisk för en uppfart, samtidigt som två parallella stänger om åtta inches (cirka 20 cm) ifrån varandra är typisk för fundament.

Standard armeringsjärn avsnitten är 20 fot (6 m) lång, så mer än en bar vanligen krävs för att spänna avståndet. Vid val av armeringsjärn för ett projekt, kom ihåg att två eller flera avsnitt av armeringsjärn kan läggas end-to-end, med överlappade ändarna och trådbundna tillsammans. Storleken på överlappningen bestäms av storleken på armeringsjärn. Baren ska överlappa minst 30 gånger sin diameter. Till exempel, efter denna regel bör två # 4 barer överlappning på minst 15 inches (38 cm). Skarvar bör placeras bort från alla hörn av projektet, en viktig punkt att tänka på vid val armeringsjärn layouter.

armeringsjärn kan klippas till önskad längd. Det finns flera sätt att minska armeringsjärn. En bågfil eller en tigersåg med ett skärande blad kan användas för att klippa lite mer än halvvägs genom baren. Bitarna hoppat isär. En cirkelsåg med en cutoff blad kan användas. Så kan en skärbrännare. Ett särskilt verktyg som kallas ett armeringsjärn fräs /Bender är det mest effektiva sättet att minska armeringsjärn.

armeringsjärn kommer bara att stärka färdig betong om den ligger halvvägs tjockleken på betongen, så anser positionering när du väljer armeringsjärn. De armeringsjärn bör höjas för små block, kallas stolar att placera den rätt. Sten eller avfall betong är lämpliga val för stolar. Tegel ska inte användas, de är så porösa att de kommer att dra vatten från konkreta mix, vilket resulterar i en svaghet i den färdiga produkten.

I projekt som kräver mindre förstärkning, andra typer av armering kan användas. Svetsad tråd tyg (WWF), eller nät, används ofta som ett förstärkande material, särskilt för platt betong. Det hjälper till att kontrollera sprickbildning i den färdiga betongen.

ståltrådsnät användas för bostadshus har vanligtvis sex-tums (15,2 cm) rutor. Den kan köpas i fem meter från åtta meter (1,5 till 2,4 m) plattor eller i 50-fots (15,2 m) rullar. Bladen är lättare att hantera, eftersom de ligga plant, men den rullar är lättare att transportera. Tänk vilka egenskaper som kommer att göra jobbet lättare.

Vid läggning ut rutnät överlappning sektioner med minst sex inches (15,2 cm). Lämna ett hopböjda av cirka fyra inches (10,2 cm) om kontroll lederna kommer att ligga i den färdiga betongen.

Välja armeringsjärn också innebär att man väljer en metod för att placera den. Liksom armeringsjärn, trådnät skall placeras på rätt sätt, halvvägs genom tjockleken på betongen. Trådnät kan förhöjda på stolar, precis som armeringsjärn. En alternativ metod är att lägga armeringsnät på marken inne i formulären. Eftersom betong hälls och rakade på plats, krok kabeln med kratta och höja det till mitten av våt betong, med en skakande rörelse. Upprepa detta med några meter. En tredje metod är att hälla och nivå hälften av betong, placera trådnät, och häll och nivå resten av betong.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.