Vad är några olika typer av luftpumpar?

luftpumpar finns i en mängd olika former och storlekar och göra en varierad uppsättning av uppgifter. Förutom att de alla pumpar luft kan en del har mycket litet annat gemensamt. Men de är viktiga verktyg som används i moderna, vardagliga livet. Utan luftpumpar, vi troligen inte skulle njuta av livskvaliteten som den kallas idag.

De flesta luftpumpar passa in i en av två kategorier-manuell och automatisk. Sådana som är manuellt ofta kräver pumpning för hand, fot eller arm. Automatisk pumpar rinna av något slags annan strömkälla, ofta el. Den typ av luftpump behövs beror ofta på avsedd användning.

Till exempel, luftpumpar används i akvarier och i dammar. Ett akvarium pump och en damm luftpump brukar ha samma mål-att sprida syre i vattnet för att göra den mer inbjudande och lättare för djurliv. Skulle dock manuella pumpar inte vara mycket effektivt på det här. Så i denna typ av ansökningar, en automatisk pump krävs, även om den inte får användas 100 procent av tiden.

En annan användning av automatisk luftpumpar är i fråga om septiska system. Den aeroba processen dessa system har i bakterier plats använder för att uppnå målet att ta bort eller minska mängden partiklar i systemet. För att göra detta mer effektivt, en luftpump kan ingjuta syre in i systemet för att göra processen mer effektiv. Detta kan också bidra till att minska antalet gånger som den behöver tömmas och skära ned på lukten också.

Kanske den vanligaste typen av automatisk luftpump är kompressorn. En automatisk pump butiker luften i en burk som sedan används för att utföra olika uppgifter. En del används för att lämna den energi som behövs för elverktyg. Andra används helt enkelt för att överföra luft till något annat, t. ex. ett däck. I dessa fall är pumpen aktiveras först när kapseln måste fyllas med tryckluft. Detta är ofta en automatisk process som aktiverar enheten när den känner av lufttryck börjar ta slut.

Manuell luftpumpar används när det inte finns mycket lufttryck behövs och att luft behövs bara då och då. I de flesta fall är handen luftpumpar användas för saker som sport bollar med luft blåsor och däck cykel. De kan också användas för däck.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.