Vad är några olika typer av PANELA?

Många amerikanska hem har införlivat engelska stilar i sin inredning. En dekorativ teknik som väckts av engelska nybyggare som förblivit populär är TRÄPANEL. Panelning består av vägg paneler i trä eller annat material, vilket ger en dekorativ yta till ett rum eller hall. Dessa paneler kan utöka del eller de flesta av vägen från golv till tak beroende på dekorativa önskemål.

TRÄPANEL finns i många färger och stilar, på grund av de många företag som nu anpassade bygga och installera panelning i hemmen. Det finns grundläggande stilistiska kategorier är dock att de flesta panelning kommer att falla ner. En populär stil höjs panel TRÄPANEL. Den har en enkel låda kant med en skev effekt, och har sitt ursprung i den europeiska kolonialtiden. Raised panel panelning används främst för formella miljöer, t. ex. hem kontor eller vardagsrum.

Platt eller nedsänkta panelning är ungefär likadan som tagits upp panel, men utan att det avfasade kanten runt rutan. Det har ett enkelt utseende som oftast används i familjerum och övrig familj orienterade områden i ett hus. Platt panelning ses som en slags informell variant på den upphöjda panelen ser ut, på grund av dess enkelhet.

I den viktorianska konstruktionen under den 19: e talet började beadboard stil panelning vara allmänt förekommande. Den har fasade kanter på toppen och botten, samt vertikala spår i panelen. Dessa spår ger denna typ av panel en blick, som något liknar veckade gardiner eller fönsterluckor. Idag är beadboard TRÄPANEL hittas ofta i badrum, och semesterhus. Det anses vara ett mer informellt utseende, som platt PANEL, eftersom det ursprungligen användes i mindre formella hem, såsom stugor.

Det ursprungliga syftet med panelning var en avgjort praktiskt. Den utvecklades i en avlägsen förflutna som ett sätt att göra rum i stenbyggnader bekvämare. Den träpanel tjänade att isolera rummet från den kalla stenväggar. Det hjälpte också till att dämpa de problem som rinner fukt orsakade på de nedre delarna av väggarna.

TRÄPANEL nästan uteslutande används för dekoration nu, och är en vanlig del av många hem i nordöstra USA. Som stilar förändras, det är också bli en del kommersiella tillämpningar. Restauranger, kontor konferensrum och sociala klubbar använder ofta TRÄPANEL för mjukgörande effekt det kan få på en annars kraftigt enkel inredning.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.