Vad är nackdelarna av polypropylen?

Polypropylen är en termoplastisk polymer som utvecklades i mitten av det 20th århundradet. Under årens lopp har polypropylen använts i ett antal tillämpningar, i synnerhet som fiber för mattor och klädsel av möbler och bilsäten. Polypropylen har också en välsignelse med plastindustrin ger ett billigt material som kan användas för att skapa alla typer av plastprodukter för hem och kontor. Det finns visserligen ingen tvekan om att polypropen har mycket att gå för det, det finns nackdelar med användning av polymerer av denna karaktär.

En av de stora nackdelarna att polypropylen är produkten har ett motstånd mot tillsättning av färg eller bläck när kylningen är klar. Det kan göra att råvaran svårare att arbeta med, speciellt i applikationer där polypropylen används för att skapa produkter för hushållsbruk, såsom hylla arrangörer. Tillverkarna måste vara väldigt noga med att lägga rätt mängd färg i precis rätt tid i kylningsprocessen eller materialet kommer att vara mycket mer känsliga för sprickbildning.

När det gäller användningen av polypropen i mattor och klädsel, textil tillverkarna måste vara ständigt medvetna om temperaturen i maskinen medan fibrerna går igenom processen. Om fiber blir för varm, det finns en tendens att bryta och sylt på rullarna för många typer av textilmaskiner. Kardning, spinning, snodd, och warping maskiner måste följas noggrant för att säkerställa raffinerade fibern inte sylt och börjar samlas runt ett berg. När detta händer, har materialet en tendens att smälta och stelna till en substans som är mycket svår att nagga.

Den färdiga produkten måste också ges extra noga. Polypropylen har en tendens att krympa efter att vävas in i ett mönster eller design. Med tanke på den genomsnittliga krympning av polymeren gör det möjligt för tillverkare att exakt bedöma hur mycket av polypropen garn eller vävda ark material att köpa. När detta är gjort är det mycket lättare att beräkna rätt mängd trimning som kan göras och ändå skapa en produkt med rätt dimensioner.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.