Vad är formsprutning av plast process?

När termoplast och HÄRDPLAST material produceras, är denna process kallad formsprutning av plast processen . För att skapa dessa produkter, måste materialet värmas, blandas och placeras inuti en form. När formen har svalnat är materialet extruderade leder till specifika objekt.

Även plast kan verka som en relativt ny uppfinning, den första plasten objektet faktiskt skapas i 1851. En brittisk uppfinnare vid namn Alexander Parkes skapat ett material som då kallades Parkesine . Även om Parkesine visat sig vara både hållbara och innovativa, var det också mycket brandfarliga. Således gjorde Parkes "uppfinning åtnjuter inte en lång livslängd. År 1868 utvecklade en amerikansk uppfinnare vid namn John Wesley Hyatt en liknande produkt som han kallas celluloid . Efter att ha gått samman med sin bror, skapade Hyatt första apparat formsprutning 1872.

Detta injektion maskin revolutionerat sättet att objekt har gjorts. Objekt såsom knappar, var hår kammar och krage stannar en följd av Hyatt bröderna formspruta. När 1940-talet rullade runt, blev formsprutning av plast process en väsentlig del av tillverkningsföretag.

Konsumenter krävde billiga produkter. I sin tur hade dessa produkter också billiga att producera, vilket leder till plast för att drastiskt öka i popularitet. Den formsprutning av plast process förändrats i sin helhet när den första skruven injektionen maskin skapades 1946. James Watson Hendry's skruv injektion maskin tillåtet för tillverkarna att ha mer kontroll över plast injektioner. Skruven injektionen Maskinen visade sig vara ett sådant framsteg att många av de maskiner som används i dag fungerar fortfarande på samma sätt. Så snart det har konstaterats att det formsprutning av plast process skulle vara helt exakt, ersatt plast andra material som stål och keramik.

Idag, nästan alla plast punkt-är mjölk mössor, bil instrumentpaneler, kammar, telefoner-skapas genom formsprutning av plast process. På många olika sätt, har plast ersatt de flesta andra material. På grund av dess flexibilitet, mångsidighet och tillförlitlighet, plast objekt är populära över hela världen.

plast process formsprutning gör det möjligt för tillverkarna att skapa tusentals produkter på en gång. Dessutom arbetskraft är relativt låga inom plastindustrin, och delar kan förfinas efter injektionen processen. Den största nackdelen med formsprutning utrustning är att denna utrustning är ofta dyra att underhålla och köpa. Ändå visar plast att vara en av de mest producerade materialet i världen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.