Vilka olika typer av skogsprodukter?

Det finns ett antal av skogsprodukter som produceras och konsumeras varje år. Träden att skogsindustrin skördar varje år används till byggmaterial, liksom många andra föremål vi använder regelbundet. Detta förnybar resurs är även biologiskt nedbrytbart, vilket gör det till ett mycket attraktivt val för många människor.

När folk tänker på skogsprodukter, är det första som kommer i åtanke är oftast av trä, som har många tillämpningar. Den kan användas för att utarbeta strukturer, golv, eller att göra eller utvändigt trim. Ved är en annan produkt tillgänglig för konsumenter som kommer direkt från våra skogar.

Ett annat exempel på vanligen förekommande skogsprodukter är spånskivor. Spånskivor är en produkt som är gjord av flis, sågspån och hyvelspån trä. Dessa material trycks ihop till ett byggnadsmaterial som kan användas på samma sätt som massivt trä. Denna produkt används för att göra möbler, samt paneler. Eftersom spånskiva är en billigare produkt än massivt trä, kan den användas för att massproducera bitar som genomsnittskonsumenten har råd att köpa för hem och kontor.

Skogsbruk produkterna finns också ett antal pappersprodukter. Från kaffefilter till konfetti och visitkort, de är en del av vår vardag. Andra exempel på pappersprodukter är objekt som vanligen används yrkesmässigt, såsom kuvert, Post-It Notes ®, mappar och skrivpapper.

Denna kategori av produkter ingår även produkter vi använder för personlig vård, såsom toalettpapper, servetter och våtservetter. Produkter som vi använder som en del av vår vardag, som till exempel frimärken, faller också under kategorin av skogsindustriprodukter. Varje gång vi plocka upp en bok att läsa eller blick på en broschyr, vi tittar på en produkt som kom från skogen. Sedlar är ett annat exempel av skogsindustriprodukter.

Träd används också för tillverkning av fotografisk film. Gran eller odört träd görs till pappersmassa och materialet är blekt. Den cellulosa som produceras genom denna process behandlas med alkaliska kemikalier så att alla fetter och hartser tas bort. När denna del av processen har slutförts, materialet kan centrifugeras för att tillverka produkter på samma sätt som garn tillverkas. De cellulosa används för att göra film är spunnet på stora ark innan de rullas ut.

Ingen del av ett träd som avverkas går till spillo. Barken kan användas för att göra flera typer av produkter, inklusive halmtäckning för användning i trädgårdar. Denna del av trädet finner också sin väg till produkter som kosmetika och vissa mediciner.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.