Vilka olika typer av plast självhäftande?

Olika typer av plast lim som epoxy, harts, akryl, silikon och smältlim används regelbundet för limning plast, metall, glas och en mängd andra ändamål. De används för att ta itu med kreativa, sammansättning, underhåll och gäller reparation hantverk, konstruktion, tillverkning och avancerade program. Sådan plast lim används är känd för att ha hög bindingsstyrka, god isolationsförmåga, och utmärkt motståndskraft mot stötar, värme och kemikalier. Plasten självhäftande produkter kan köpas i klar att använda förpackningar, behållare, lim patroner pistol och sprutor.

Som en plast lim kan vara ganska stark, är det viktigt att läsa och förstå instruktioner på sina etiketter innan användning. Vissa typer av plastlim finns i fast, halvfast, trögflytande eller flytande form. Vissa lim är vattenburna, medan andra måste hanteras varsamt eftersom de ska blandas med organiska lösningsmedel.

epoxylim, kanske den starkaste av alla lim, används för att bygga flygplan, fordon och sportutrustning. Det är en vattentät, lösningsmedel mindre lim som, förutom sin styrka har den extra fördelen av att vara mycket slitstarkt och tål värme och kemikalier. Det kan botas genom värmebehandling och inte krympa mycket i processen. Epoxi består av två delar, en bas och en härdare, och dessa måste blandas före användning.

smältlim är en solid lim tillverkat av termoplaster. Den levereras i en fast eller halvfast form och behöver inte blandas med ett organiskt lösningsmedel. Det är först smält genom uppvärmning, sedan tillämpas i en kappa där så krävs, och då den följer den ytan som det kyls och härdar. Smältlim används för att sätta ihop elektriska delar, bildelar och kartonger packning.

Cyanoakrylat, mer känd som super lim, är en vattenfast plast lim som är känd för obligationer väl med metaller bland annat, det gör dock inte fungerar bra med släta glas. Super lim kan användas för att limma ett sortiment som elektronik, modell hantverk, koraller och ballerina skor. Det har visat sig effektivt att reparera skinn och ben och sår närmar sig både människor och djur.

Även plast självhäftande produkter kan vara mycket användbart, kan de ha vissa hälsorelaterade nackdelar. De kan avge kraftig rök som leder till ögon-och hudirritationer. Utför plast lim ansökan är en väl ventilerad plats och bära skyddande ytmaterial kan säkert visa sig vara till hjälp.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.