Vilka olika typer av lödning verktyg?

Löd-uttalad SAW Dur: du säger inte L-är en metall legering som kan smälta med andra metaller när smälte för att skapa en gemensam. Löd karakteriseras av en relativt låg smältpunkt. Lödning betyder "gå med eller fusing med lödtenn," och denna process kan göras med en rad olika lödning verktyg. Lödning används för att ansluta bit metall eller ledningar och har tillämpningar inom tillverkning eller reparation av smycken, skapa glasmålningar, i elektriska arbeten skapar en elektrisk kontakt, VVS att täta rörskarvar, och bilreparationer, till exempel. Lödning skiljer sig från svetsning i första hand av temperatur-svetsning är en varmare process-och därigenom av verktyg som används.

Lödning verktyg inkluderar både de verktyg som utvecklats speciellt för uppgiften att löda samt verktyg är konstruerade för andra uppgifter som kan kapas för lödning vid behov. Utöver de verktyg som smälter legering, ett antal kompletterande verktyg till hjälp i processen. Dessa inkluderar lödkolv tips för att variera storleken på det område på vilket värme är riktad, en lödkolv hållaren så att du säkert kan vila lödkolven när det är varmt och rengör spets, nål näsa tång och strippor tråd om du arbetar med tråd, med clips och klämmor hålla ditt arbete, skyddsglasögon för att skydda ögonen, och fläkten för att rensa ut rök.

Det finns flera olika verktyg som används för hand lödning. Lödkolvar komma i låga watt och hög wattal versioner, samt en variabel temperatur version som ger dig kontroll över värmen inställningen. Den lödkolv går snabbt att värma upp och kyla ner och är allmänt tillgängliga.

En lödning pistol är en lödning verktyg som formas mycket lik en handborr, med hjälp av en avtryckaren för en hand. Lödning pistol kyls så snabbt att den inte behöver en hållare. Spetsen är en tråd slinga, som är lätt att manipulera men det behöver fortlöpande byte. Den elektromagnetiska spik som orsakas av de utlösande utsläpp kan också vara problematiskt.

Lödning ficklampor-som kan utnyttja propen, acetylen, eller andra bränslen, även lödning verktyg. Juvelerare använda lödning facklor av metaller som kräver högre värme än lödkolvar och lödning kanoner leverera. Dessa inkluderar koppar, guld och silver.

varmluft pennor är mycket lätta lödning verktyg. Vissa är utformade med en inbyggd luftflödet i ett stycke uppsättning, som också har en förvaring plats för penna, så ingen extra bilhållare behövs. Den slimmade designen gör det område du arbetar på att stanna kvar i sikte, och det är skapat för beröringsfri lödning av precisionsdetaljer, särskilt de som är sköra eller värmekänsliga.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.