Vilka olika typer av flytande lim?

Det finns många olika typer av flytande lim produkter för personlig och industriell användning. Självhäftande produkter används av konsumenter för olika ändamål, från enkla hushållsbruk, till fritidsintressen, reparationer och automatisk vård. Dessutom är många tillverkare och fabriker är beroende av flytande lim i produktion av kommersiella produkter.

Det mest använda flytande lim produkter är av lim sorten. Lim, som oftast vatten-baserade, kan också innehålla hartser eller djur-och proteiner mat och kommer i flera formler och tjocklekar. Lim kan vara allt från enkla farkoster och papper lim exempelvis vita giftfri pasta som används av barn för konst och hantverk, till högre trä limning och byggande lim kvalitet som snabbtorkande och viktbärande snickare lim och möbler lim.

En annan typ av flytande lim är värmen eller termisk lim. Den kommersiella typ lim fungerar genom att en vaxartad eller smältlim ämnet till en hög nivå av värme vilket gör att det vätskeform. När detta inträffar, tryck med en speciell uppsättning av maskiner som sedan obligationer produkter såsom plåtar, plaster, tyger duk och andra kommersiella grad material.

Epoxi är en annan form av billig flytande lim som består av en bas harts och en hårdnande ämne. Basen kåda kan bestå av en hög viskositet pasta och härdning ämnet är oftast en annan tjockare pasta som har en lägre viskositet. När de blandas ihop epoxin då obligationer effektivt på andra ytor med hjälp av en kemisk reaktion. Denna obligation är mycket lång livslängd och är uppskattad av konsthantverkare och hobby.

Inga-mix flytande lim är lätt tillgängliga för en rad olika syften. Vida uppskattad för bekvämlighet, ingen-mix lim är i allmänhet förpackade i lätta att använda förpackningar och finns i detaljhandeln, hem förbättring, butiker hantverk och handelsföretag produkt. Inga-mix lim ger samma styrka som andra produkter som måste blandas i syfte för limning att ske med färre steg och mindre kladd.

Uretan eller polyuretan flytande lim och fogmassa värderas för kommersiellt bruk på grund av deras hållbarhetstid stabil och vattentät kvaliteter. Branscher som bil-, båt-och flygindustrin använder denna form av flytande lim för att alla fordon är säkra att använda av människor. Dessutom är polyuretan lim används av bygg, transport, militära och marina industrin för att tillhandahålla tillförlitlig, vattentäta tätningar på all utrustning och fordon.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.