Vilka olika typer av byggisolering?

typer av byggnader isolering kan brytas ned på många olika sätt. Från det material som används för hur den är installerad, är byggisolering anmärkningsvärt varierande. I många fall är det bäst att installera isolering innan en vägg är klar, men även om detta inte görs finns det olika typer av isolering som kan hjälpa. Välja den bästa isoleringen beror på din särskild omständighet.

En av de billigaste och mest effektiva typerna av byggisolering är glasfiber. Detta material är vanligen tillämpas i rullar med en papper uppbackning. För väggar som redan har genomförts, ett litet snitt kan göras och glasfiber kan blåsas i. Detta är en särskilt effektiv metod som gör minimala skador på väggen.

En annan typ av isolering är skum. Detta sker vanligen i form av stela skivor av polystyren eller något annat liknande material. Även om detta material kan endast tillämpas i ofärdiga väggar är det något lättare och mindre irriterande att ta itu med än rullar med glasfiber. Skum är också ett bra val när du försöker isolera mellan betongblock. Det kan hällas-in-place skum eller kommer i pre-stora bitar.

De typer av byggisolering kan också delas upp efter om det kommer att användas. De flesta av de kategorier som nämns av isolering har hittills varit för väggar, även om några av dessa typer är också lämplig för tak eller takisolering, som rullar av glasfiber. Men många väljer att ge taket särskild uppmärksamhet, med tanke på hur mycket energi kan vinnas och förloras genom den.

Reflekterande isolering ger en mycket bra tak isolering. Ena sidan är ett mer typiskt isolerande material, men isoleringen slutar inte där. Den andra sidan är en reflekterande yta, tänkt att spegla extremt varma eller kalla luften tillbaka i den riktning den kom ifrån. Reflekterande isolering är mest effektivt när det värmeflöde som är i en nedåtgående riktning och reflekterande delen är vänd uppåt.

Oavsett om bostäder, kontor, eller kommersiella byggnader, vilka typer av byggisolering som används är ofta mycket lik varandra. I vissa fall kan byggnadsisolering vara mer utsatta i en del kommersiella byggnader, där estetiken är mer av en sekundär oro, till exempel i industriella miljöer. Det är dock isolering ofta tänkt att användas under en avslutad yta. Inte fyller i väggen eller taket kan avsevärt minska effekten av byggisolering.

I de flesta fall installerar byggnadsisolering en uppgift som är lätt för den som gillar att göra projekt hem förbättring genom själva. Detta gäller särskilt rullade isolering och hård skumisolering. Isolering som blåses på plats kräver specialutrustning. Även om det kan vara möjligt att hyra denna utrustning, kan detta vara ett bättre jobb kvar till experterna.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.