Vilka olika typer av bärbara Sander?

elektriska Sander är en av de mest använda trä elverktyg. De två grundläggande modeller är den bärbara slipmaskin och bänken Sander. Bärbara slipmaskiner också delas in i två kategorier: bandputsmaskiner och efterbehandling Sanders, som omfattar ytbehandling Sanders, slumpmässiga putsmaskiner bana och slipmaskiner detalj.

Den bärbara bandslipen betraktas allmänt som det mest aggressiva typen av bärbara Sander. Det är konstruerad för tunga slipning program och används främst för att avlägsna stora mängder av material från en yta. Denna bärbara Sander är utformad med en ögla eller bälte av sand papper som är spänd över två block att spinna. Det är väl lämpad för utjämning nedåt och nivellering grova eller ojämna ytor i de första stegen av en slipning projekt.

Den bärbara avslutande slipmaskin används ofta efter en bänk slipmaskin för vidare, finare utjämning och utjämning av en yta. De tre huvudsakliga typer av bärbara avslutande Sanders är linjärt Sanders, slumpmässiga putsmaskiner, och detaljer Sanders. Även om alla tre typerna kan användas för efterbehandling ändamål, de var skickliga på olika program.

slumpmässiga planslip fått sitt namn från dess unika slipning rörelse, som innehåller två samtidiga rörelser. Den är utformad med en rund slipning pad, som är spunnet i en cirkel samtidigt som transporteras i en slumpmässig, elliptisk loop. Denna dubbla slipning åtgärd eliminerar problemet med swirl och bälte-slipmaskin varumärken och skapar en mycket slät yta.

slumpmässiga planslip är en aggressiv typ av slipmaskin, och är bäst lämpad för slipning av stora ytor. Detta verktyg är slumpmässigt sandning rörelse ger operatören möjlighet att slipa ytan i alla riktningar utan ärrbildning eller nötning skogen. Det är ofta konstruerade med en dammsamlare i nästan dammfritt slipning.

Linjär efterbehandling Sander är utformad med en rektangulär, block-formade bas som rymmer ett ark sandpapper. Denna typ av portabel Sander rör sig i en fram-och tillbakagående rörelse längs träets fibrer. Till skillnad från de slumpmässiga planslip, som har en rund slipning bas, linjär Sander har kapacitet att komma in i hörnen, och skapar en mycket jämnare yta. Mindre raka slipmaskin modellerna kallas för "Palm" Sanders.

Kallas även en profil eller mus slipmaskin är detaljerna slipen avsedd att användas på profilerade eller udda-formade ytor och för detaljerad, komplicerad slipning applikationer. Det kommer ofta med bilagor, och kan användas för en rad olika projekt. Den detalj Sander är väl lämpad för användning i millwork och projekt hantverk.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.