Vilka är de olika typerna av dräneringssystemet?

Vattenskador lätt kan förstöra en byggnad, varför ett dräneringssystem oftast behövs i nästan alla slags struktur. Huruvida överflödigt vatten har sitt ursprung i byggnaden eller kommer från det omgivande landskapet, i allmänhet bör tömmas så snart som möjligt. Lyckligtvis finns det flera olika typer av dräneringssystem att välja mellan beroende på omständigheterna, om de alla mest utföra samma uppgift. De vanligaste typerna är den franska avlopp, det stuprör avlopp, och lutningen typ.

Ett franskt avlopp är en vanlig typ av dräneringssystem som oftast finns på flack mark. Den består av rör som omger struktur och direkt tunnelbana bort vatten från både grund och närliggande landskap. I de flesta fall är det nödvändigt att gräva flera stora, något grunt hål för att installera denna typ av dräneringssystem. Varje dränering skyttegrav måste sedan fyllas med grus. Vissa människor kan installera den här typen av dräneringssystemet på egen hand, oftast genom att hyra rätt utrustning, men många landskapsskötsel företag som utför detta.

En annan typ av dräneringssystem är ett stuprör avlopp som ansluts till rännstenen systemet med en byggnad och transporterar bort vatten från taket mot marken. Stuprör rör kan rektangulär eller rund, och oftast är gjorda av aluminium, koppar eller stål. De vanligaste stuprör rör på hus är rektangulära och vita, även om de ofta kan bytas för att matcha yttre dekor av ett hem. Oavsett vilken färg eller form de är bör de avleda regnvatten inte bara mot marken, men bort från grunden till en struktur, liksom.

I likhet med andra typer av dräneringssystem, det viktigaste uppgift en sluttning avlopp är att rikta bort vatten från en byggnad och dess landskap. Den grundläggande metoden är att låta vattnet att följa en naturlig väg nedför en sluttning. Typiskt, en pipa installerad och förankrat den lilla lutningen på vilken den sitter. Röret kan vara gjorda av metall, betong eller plast, och ofta är täckt med ett galler för att förhindra att små djur eller barn kommer in i området.

Det brukar helt klart när det finns en dränering fråga. Om det inte finns någon uppenbar översvämningar, mögel doft som följer med stillastående vatten vanligtvis ger bort, även om vattnet inte är synlig. En långsam läcka också kan orsaka en eventuell fråga, försvagar strukturen över tiden. Förlusten av den strukturella integriteten i en byggnad, en stark mögel lukt, mögel, skador på landskap, och myggor kan vara konsekvenser av vattenskador när någon riktig dräneringssystem är på plats.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.