Vilka är de olika formerna för tegel?

Brick har varit ett populärt byggmaterial i tusentals år, så gott historiska strukturer kan intyga. Flera olika metoder kan användas för att göra tegel. Som en allmän regel innebär tegel beslutsprocessen gruvdrift lera, blanda leran med sand, skapa tegel, och sedan skjuta tegelstenarna så att de härdar. När sköt, tegel är extremt starka, och de kan vara olika färger och storlekar, beroende på var de görs. Många associerar tegel med färgen röd, men de kan också vara gula, nästan vita, eller grädde, beroende på de ingredienser som använts.

Historiskt har tegel utförts för hand, med lera och sand blandning packas i formar, får torka och sedan sköt. Gjutning är fortfarande en teknik som används i tegel göra idag, förutom att den sker med användning av stora stål formar in där råvarorna är packade hydrauliskt att uppnå en mycket tät, jämnt texturerat tegel. Dessa formar är ofta ställa upp på en rullande transportband som flyttar blocken genom en ugn för bränning eftersom de görs.

Ett annat alternativ är extrudering. Med extrudering är trycksatta material går genom en maskin som formar material i långa remsor som skärs i tegel. Blocken är i sin tur får torka och sedan sparken. Båda metoderna är det möjligt att stämpla tegel med olika mönster, om så önskas. Vissa företag stämpla deras tegelstenar med information om var de är tillverkade, medan andra kan lägga till dekorativa mönster i sina block.

Adobe tegel, en byggprodukt fortfarande i vissa delar av världen, ibland alltjämt av hand på traditionellt sätt. Små samhällen på landsbygden i regioner som Afrika kan göra sina egna tegelstenar för att bygga med tillgängliga lokalt material. Adobe och den närbesläktade mudbrick görs utan bränning, och hela processen kan ta veckor, som tegel kan ta tid att läka. Medan härdning kan tegel stämplas med design och dekorativa element kan också sättas in i tegel.

Bricks finns också fortfarande formas för hand för kommersiell försäljning i regioner i världen där arbetskraften är billig och lättillgänglig. Förespråkar för människor som lever i slaveri och barn som arbetade under den rättsliga arbetsför ålder har visat ett antal tegel göra verksamheten i nationer som Pakistan som utnyttjar illegal arbetskraft tekniker för att producera extremt billiga tegelstenar till salu. I dessa regioner, användning av olaglig arbetskraft till tegel är mer kostnadseffektivt än att köpa maskinen att massproducera tegelstenar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.