Vilka är de olika bindningar maskiner?

När du väljer bokbinderi maskiner, en del saker måste beaktas: (1) Hur bör bindande ut? (2) Hur många böcker eller dokument kommer att vara bundna vid en tid? (3) Vad som ska göras med boken eller dokumentet? Olika typer av bindande maskiner erbjuder olika utseende och hållbarhet.

kam bindande maskiner punsch runda hål i den vänstra kanten av sidor och kammen öppnas när de lösa sidor har lagts in. De kammar stäng sedan över en rad med exakt placerade plastringar. Denna metod är minst flexibel stil bokbinderi på grund av plast ryggraden som bildar baksidan av bindande. Använda unika lås för att hålla papper faller ur, är denna typ av bindande idealisk för små, tunna böcker.

Coil, eller spiral spole bindande maskiner, fram ett bindande som är mindre stelt och därmed tåligare än plast kam bindande. Dessa typer av maskiner kommer punsch hålen och sidor binda med ett kontinuerligt ökande plast spole. PVC används nu i stället för metall ringar eftersom det är mindre benägna att böja ur form och har inga vassa kanter. Denna typ av bindning fungerar bra för bärbara datorer och juridiska dokument.

Wire bindande maskiner tråd två sladdar genom hålen slog i kanten på sidorna. Ledningarna Därefter böjde och avslutade tillsammans med maskinen efter sidorna är perforerade och matas in kabeln ringen. Vanligtvis dessa maskiner används endast för 03:01 eller 02:01 beck bindningar. En pitch är antalet hål stansade per tum längs bunden sidans kant (dvs. 02:01 pitch är två hål per tum längs kanten av sidan). Wire bindande används vanligen för att binda stora böcker eller dokument.

Termisk bindande och perfekt bindande maskiner är användbara i att ge manuskript ett professionellt färdigt utseende. En en bit fram-och bakstycke är vikt två gånger och med termisk bindande, är sid kanterna in i pre-limmad rygg och värms upp i ryggraden tills limmet smälter i kanten på sidorna. När det gäller perfekt bindande, är sidor springa över rullarna belagda med varmt lim och infogas i den vikta ryggraden. Termisk eller perfekt inbundna böcker och dokument fram en snygg, professionell look. Detta är ofta den metod som används för bindande pocketböcker.

Tape bindande maskiner använder en tejpremsa ner en förvikta täcka att binda kanten av sidorna tillsammans. Detta eliminerar den tid och kostnad för uppvärmning och torkning lim, samt även en snygg, färdigt utseende.

Strip bindande maskiner punch kanterna på sidan och kör bindande band genom hålen. Överskott stift på band är avskurna av maskinen och band är ordentligt förseglade med värme. Denna metod ger ett snyggare utseende, eftersom hålen är dolda av band, även om den bundna kanten syns.

sadelhäftning maskiner, kostsamma och komplicerade, används i allmänhet av särskilda tryckerier. Dessa bindande maskiner Punch tråd klammer genom invikta kanter av ett antal sidor. Vissa sadelhäftning maskiner kommer både vika och häfta i ett moment. Dessa maskiner är oftast används för att binda tidskrifter och kataloger.

Flera andra bindande maskiner omfattar klicka och wire-O bindning maskiner, samt professionella kvartalet bindande, Hardcover bindande och sys bindande.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.