Vad länderna är de viktigaste etanolproducenter?

två översta etanolproducenter i världen är USA och Brasilien, även om Kanada, Kina, Thailand, Colombia, Indien och Australien alla börjar komma ikapp. Enkelt uttryckt är etanolbränslet en typ av förnyelsebart bränsle som används ofta som ett alternativ till bensin.

Den stora majoriteten av bioetanol bränsle från naturliga källor såsom sockerrör och majs. Andra växter som kan användas för att skapa etanol omfatta sockerbetor, switchgrass, korn, hampa, potatis, sötpotatis, solrosor, frukt, och många andra. I princip kan alla växter som går genom fotosyntes omvandlas till någon form av etanol. Dessutom finns en liten mängd etanol som härrör från petroleum.

etanolbränslet går igenom samma process som människa-grade alkohol gör. För att kunna framställa etanol skall anläggningen först jäsas. Under jäsningen skede, socker och stärkelse i en anläggning dras ut. Efter jäsning är destillationen användas för att avlägsna allt vatten från anläggningen, för att skapa bränsle, nästan alla spår av vatten måste elimineras. Slutligen måste varje planta ordentligt uttorkad för att avlägsna eventuella sista resterna av vatten. Först vid denna punkt kan växterna ordentligt omvandlas till etanolbränslet.

Länder som inte anses vara topp etanolproducenter i allmänhet inte kan växa växter som kan omvandlas till etanol bränsle. De flesta av de grödor som kan omvandlas till etanol tenderar att växa i varmare klimat. Således de största etanolproducenter är de länder som har perfekt anläggning för tillverkning av vädret.

Etanol bränsle används mest för att driva bilar, men det kan också användas som bränsle för jordbruksutrustning och flygplan. I en stor nackdel av att använda etanol bränsle är att en bil körs på etanol inte kan starta ordentligt under vintermånaderna. Ofta är det inte möjligt för tillräckligt ångtryck för att uppträda för att antända en motor i kallt väder är närvarande. Bortsett från denna brist kan etanolbränslet vara ett bra alternativ till bensin.

Av all etanol som nämns ovan har Brasilien en av de största bioetanol program. Eftersom brasilianska jordbrukare producerar en stor mängd sockerrör, dessa växter är idealiska för etanol bensin konvertering. Faktum är att Brasilien tros vara en av de få länder i världen som har ett hållbart biobränsle miljö.

Till skillnad från de flesta andra länder i världen, Brasilien inte längre behöver förlita sig på bensin import. Istället är en av världens främsta etanolproducenter har Brasilien hittat ett sätt att använda lokala grödor som en källa till bränsle. Bortsett från Brasilien, USA är att nå även för en hållbar bio-bränsle mål, även om detta land också är en av de främsta användarna av olja i världen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.