Kan Jordnötssmör Verkligen göras till Diamonds?

Det korta svaret på denna fråga är ja, men inte beröva muttern smör hyllan hos din lokala marknad ännu. För att göra jordnötssmör till diamanter, villkor för intensiv press och mycket höga temperaturer behövs, och de flesta människor inte får tillgång till dessa villkor. Använda avancerad vetenskaplig utrustning, men det är möjligt för jordnötssmör ska bli diamanter, samma princip kan användas för att vända en mängd olika saker i diamanter, i själva verket som diamanter är helt enkelt en form av kol.

naturliga diamanter skapas genom en process som tar miljontals år. Villkor för diamant skapande finns djupt inne i jordskorpan, där temperaturen är mycket höga och tryck kan bli ganska intensiv. Under årtusenden, är kol komprimeras till formen av en diamant. Material på platser meteoritnedslag kan också göras till diamanter, som en följd av plötslig hög värme och tryck, även om resultatet diamanter är normalt mycket små.

När diamanter är gjorda av jordnötssmör (och andra ämnen) är ämnet utsätts för mycket högt tryck och samtidigt vara uppvärmd. Ett sätt att skapa det tryck som krävs innebär klämma ett urval av jordnötssmör mellan två andra diamanter, eftersom diamant är det hårdaste ämne på jorden, kan denna teknik ge otroligt högt tryck mätningar. När materialet också värms upp till cirka 2. 000 grader Fahrenheit (1093 grader Celsius), kan den förvandlas till en diamant.

Den resulterande diamant, dock inte mycket att titta på. De flesta jordnötssmör diamanter är ganska små, runt storleken på en fänkålsfrön, och de är också missfärgad på grund av föroreningar i jordnötssmör. Dessa missfärgningar är sällan stark nog att klassificera diamant som en fancy diamant, utan ser det bara lerigt. När jordnötssmör görs till diamanter, är målet oftast nyhet, snarare än en ädelsten som kunde säljas på den öppna marknaden.

syntetiska diamanter kan tillverkas av en mängd olika material, och många andra material är mer för att det bearbetas till diamanter än jordnötssmör. I själva verket har syntetiska ädelstenar nått en punkt av sådan kvalitet att det kan vara svårt att säga att de är "förfalskningar", som de är kemiskt identiska med den verkliga saker. De flesta fancy diamanter på marknaden, till exempel, är syntetiska eller om de är tillverkade av naturliga diamanter som har bestrålats för att producera önskad färg.

Den process som används när jordnötssmör görs till diamanter kan även utnyttjas för aska. Flera företag runt om i världen kommer att göra minnesmärke pärlor ur askan av en närstående och husdjur. Om du är särskilt knutna till en burk jordnötssmör, kan du förmodligen göra de nödvändiga förberedelserna för ett gem-kvalitet jordnötssmör diamant, men vara beredda att betala en rejäl pris, även de minsta av dessa pärlor är normalt cirka $ 2. 700 amerikanska dollar ( USD), och priserna kan nå $ 25,000 USD.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.