Vad är snooker?

Snooker är ett biljard spel, eller cue sport, som-liksom de flesta former av biljard-är av brittiskt ursprung. Snooker är en något modernare version av 16th century biljard och spelas med 22 bollar-en köboll, 15 röda bollar och 6 olikfärgade bollar-med olika led värderingar. En förordning snookerbord åtgärder 6 fot (1,86 meter) med 12 fot (3,66 meter) och har fyra hörn och två sidofickor. Punkter poängsätts genom att stryka den vita bollen med resultatet att vara en framgångsrik kasserar av andra bollar i en av de sex fickor enligt spelets regler. Spelet spelas i matcher, som består av ett förutbestämt antal ramar. Målet är att flest poäng per ram att vinna majoriteten av ramar i matchen.

Även snooker spelas på fritiden, är det också en professionell sport med många turneringar hålls årligen och eliten VM-matchen hölls vid Crucible Theatre i Sheffield, England. Professionell snooker har ett styrande organ som fastställer regler och reglering för lek. Efter ett kort uppehåll i popularitet av sporten under mitten av 1960-talet, The World Snooker Association grundades 1968. Idag är snooker en populär och väl respekterad idrott med professionella höll ställningar och följdes av många fans.

Sedan starten 1977 fram till 2005, var sponsrade VM genom ambassaden. Men, med början under 2006, en ny sponsor tog över på grund av regler förbjuder tobaksbolag att sponsra idrottsevenemang. Cassava Enterprises (Gibraltar) Ltd sponsrade 2006 års VM under dess flaggskepp online kasino hemsida 888. com.

Några mycket populära snooker spelare har prytt sporten under dess historia, med Jimmy White är en av de mest kända namnen i sporten. Från sent 1990-talet tom 2003, en ung spelare vid namn Paul Hunter väckt populariteten för sporten snooker hos en yngre generation av fans och spelare. Hunter var en skicklig spelare, men tyvärr dog i oktober 2006 av en sällsynt form av cancer.

2007 års Skidskytte VM har sponsrat igen av 888. com. Det finns några frågor om huruvida Crucible kommer att vara fortsatt placering av VM under kommande år. Som snooker fortsätter att vara en populär och växande professionell idrott, IT och andra biljardspel fortsätta att vara ett populärt rekreationsområde pass tid också.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.