Vad är skidskytte?

En skidskytte är en atletisk tävling där idrottare tävlar i två sporter. Även en kombination av konkurrens kan betraktas som en skidskytte, är ordet vanligen används för att hänvisa till en kombination av skidåkning och skytte. Förutom att vara ett börsnoterat olympisk sport, är det skidskytte också mycket populär i nordeuropeiska länder och Ryssland, där vanliga tävlingar hålls utöver till kvalificerade tävlingar inför OS. Till skillnad från många andra kombinerade sport, skidskytte tester faktiskt kompetensen hos en idrottare att möta verkliga situationer. Den har sina rötter i militära övningar som går tillbaka till 1700-talet, där soldater skulle gå på långa skidor expeditioner på jakt efter mat. Grenar av den norska militären började tävla i skidskytte format i slutet av 1700-talet, och på 1800-talet var det många nationer Fielding skidskytte forskarlag som konkurrerar. Många nordeuropeiska militärer omfattar fortfarande en längdåkning och skytte segment i deras utbildning. I skidskytte är anfall av skidåkning bryts upp genom att skjuta från både stående och liggande positioner. Efter skidåkningen ett visst avstånd, idrottsmän skott från fotografering körfält, och sedan återuppta skidåkning. Normalt finns det fyra skidåkning och skytte rundor i en enda skidskytte. Under ski fasen bär atleten sitt gevär i en sele monteras på baksidan av skid-kostym och någon typ av skidåkning är tillåten. Tabell bedöms både av den tid det tar att slutföra skidskytte, och om målet noggrannhet.

Normalt varje skidskytt förväntas slå fem mål under inspelningen fas. 100% noggrannhet krävs, och om idrottare missar ett mål, måste de lämna en straffavgift. Normalt är straffet en extra skidåkning avstånd i nästa runda skidåkning, men i vissa biathlons, domarna bara lägga till en minut till skidområdet tid för varje skott missade, vilket kommer att påverka den tid ställning idrottsman.

Vanligtvis kommer ett skidskyttelandslag från en nation med säsongsbetonad snötäcket, eftersom det är svårt att utbilda sig för ett skidskytte då ingen snö finns att åka på. Vissa länder kombinerar rinnande eller simning och skytte för en annan stil på skidskytte, medan några driftiga idrottsmän tävla i att åka biathlons, antingen på is eller rullskridskor. Vissa biathlons sätta åkarna i snöskor, eller tvinga dem att slutföra en orientering kurs som en del av konkurrensen samt ytterligare testa deras potentiella militära kondition.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.