Vad är korgar?

Högre bensinpriser driva människor att söka alternativa former av transport. Många människor går, andra åka buss eller tåg, och ytterligare andra rida sina cyklar. Många cyklister pendlare använder korgar.

korgar är väskor som kan innehålla ett ombyte, en portfölj, en laptop, en säck lunch, eller något av en handfull andra saker som en pendling cyklist kanske vill ta arbeta. Många cyklister undfly korgar till förmån för ryggsäckar, naturligtvis, men en ryggsäck med en bärbar dator och några filer och lite mat kan bli ganska tung, kanske svårhanterliga. Det är här korgar kommer in

korgar vila i specialtillverkade rack system som gånger under en cykels bakhjul. Systemet har ett rack på vardera sidan av bakhjulet och hålls på plats med skruvar eller muttrar och bultar. Cyklister använder en eller flera korgar för att transportera sina varor.

Tanken bakom korgar är att få de varor som transporteras bort från cyklistens rygg, effektivare-och mindre ryggvärk-orsaker-ridning. Det korgar monteras på bakhjulet för att inte orsaka för mycket av en dra på pedalerna. Även när du använder båda korgar, kan en cyklist typiskt för fler än skulle passa i en ryggsäck.

Naturligtvis kan en cyklist också installera ett rack system som fälls över cykeln framhjul. I detta scenario kan en ryttare använder fyra korgar, två framför och två i ryggen. Idén med ett system med fyra korgar är detsamma som med ett system med två-att fördela vikten över hela cykeln.

Några korgar faktiskt Klaffväskor, som vika över och förvara arbetskläder från rynkor. Det är ett alternativ som inte skulle vara möjligt med en ryggsäck. Denna förmåga att hålla kläder från rynkor som är attraktivt för cyklister som behöver bära snygg kläder i arbetet.

korgar är i högsta grad portabel och anpassningsbar, vilket innebär att de kan tas bort från cykeln, tillsammans med hela racksystem om cyklisten vill eliminera extra vikt för racing eller bara för njutning. I en del cyklister använder bara en eller kanske bara tre korgar, om mängden material som transporteras inte kräver en fullständig uppsättning med två eller fyra. Tanken är fortfarande att fördela vikten, särskilt utanför ryttarens rygg.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.