Vad är fotboll?

Foosball är en nöjespark spel typiskt pitting en spelare mot en annan eller spelas av grupper om två. Spelet foosball själv är nästan fotboll och kvasi-fotboll. Bordsskivan spelfält har två mål och inriktning av spelet är att vara det första lag att göra mål fem gånger på din motståndare. Varje lag har fyra stavar som ett antal offensiva och defensiva spelare bifogas. Målvakten är ansluten till den första staven rakt framför målet och nästa spö innehåller två försvarare. Syftet med männen om de första två spön är främst att skydda målet och spelar bra försvar, men dessa spelare kan också användas för att ta långa skott mot motståndarens mål. På den tredje stav, vid mitten av domstol, fem offensiva spelare bifogas. Deras allmänna inriktning är att driva bollen framåt i ett försök att göra mål eller att skicka bollen till de tre männen på fjärde och sista spö, närmast motståndarens mål. Bollen är liten och ungefär lika stort som en ping pong boll, men det är mycket tyngre att se bollen stannar på bordet ytan och inte flyga iväg i luften.

Även foosball tabeller kan ha en olika dimensioner, har standardtabell en spelplan ungefär 46 inches (1. 17 meter) med 27 inches (0,68) och bär på en höjd av 34 inches (0,86). Foosball spelare tävlar i den bekväma bostäder, pubar, skolor och arkader. Turneringar hålls i olika länder och professionella foosballers, sponsrade av olika företag konkurrerar i ett antal stora pengar turneringar.

När du tittar på en foosball spel, är det lätt att avgöra om någon är en erfaren spelare för en nybörjare till spelet. Erfarna spelare kommer att flytta bollen från en punkt till nästa punkt med hjälp av en subtil knyck med handleden för att passa eller skjuta. Oerfarna spelare snurra staven i kontinuerliga kretsar i ett försök att skjuta bollen. Även spinning är ogillat och är emot foosball regler, de flesta spelare börjar spela spelet som "spinnare". Kan dock fortare en spelare lär sig att flytta bollen med en sammanfattning handled flick, desto snabbare kommer den spelaren att förväg.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.