Vad är en enhjuling?

När behandlade exklusiva domän cirkusartister och våghalsiga kvarter, har enhjuling gjort betydande inbrytningar i det allmänna medvetandet. Nu finns sociala klubbar för enhjuling ryttare, samt team demonstration och ändrat sportevenemang. Vissa pendlare har använt en enhjuling för gas-fri transport, och det finns även enhjulingar avsedda för off-road och berg ridning. En enhjuling består av en enda luftfyllda däck, en uppsättning av "off-inställning pedaler, en axel kring axeln och en plats för ryttaren. Sätet är i allmänhet ett vadderat och böjd variant av "banan plats" som finns på några standard cyklar. Det finns ingen kedja och kedjehjul arrangemang på en vanlig enhjuling, men förlängdes modeller kallas giraffer kan använda en kedja för att ansluta ryttarens pedalerna att däcket flera meter nedanför. Vissa avancerade enhjuling modeller faktiskt innehåller redskap för effektivare trampa, men en enhjuling kan inte kusten som en vanlig cykel.

De flesta källor spåra ursprunget på enhjuling till en tidig cykel kallas penny-öret. Denna cykel populär under sent 1800-tal och tidigt 1900-tal, featured ett mycket stort framhjul och ett betydligt mindre bakhjul. Om cykeln vunnit betydande hastighet eller slog ett föremål skulle ryttaren hittar ofta sig själv balansera på framhjulet exklusivt. Tidiga versioner av enhjuling också genomfört ett mycket stort hjul. I decennier endast stuntmän och utbildade cirkusartister vågade utmana ödet på en enhjuling.

Så småningom enhjuling tillverkarna utvecklat låg-riding modeller lämpar sig för allmänheten, även om enhjuling viktigaste publik verkade vara unga män letar efter en ny förmåga att bemästra. Många blivande unicyclists tappat modet efter många timmars försök grundläggande fram-motion färdigheter. En enhjuling är inte uppträda som en cykel-ryttare måste center sin tyngd över ratten och lära sig att hålla balansen. Grundläggande stabiliserande flytta, kallad tomgång , är faktiskt ganska svårt och innebär att flera back-och-tillbaka trampa drag. Det första steget i att lära sig att rida en enhjuling är vanligtvis framåt rörelse. Föraren måste pedalen helt varv med bibehållen balans. Detta sker först genom att rida intill en vägg eller ett staket, och sedan får gå som ryttaren förvärvar mer skicklighet. Eftersom det inte finns några bromsar på en typisk enhjuling, måste ryttaren sluta att bara trampa. Förbli upprätt på enhjuling, under sin vistelse på ungefär samma plats, måste cyklisten sysslolös som tidigare beskrivits. Sätta på en enhjuling är ofta en fråga om att vrida underkroppen i önskad riktning samtidigt som balansen med armarna och överkroppen. En början enhjuling ryttare ska känna utföra om han eller hon med framgång kan åka både framåt och bakåt.

Framsteg på en enhjuling mäts ofta i etapper utvecklats av unicyclist föreningar. Dessa grupper kan ge utbildning manualer och kompetenstest för seriösa åkare.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.