Vad är en drake?

En kite är ett objekt som är avsedd att flyga på en tjudra samtidigt som hanteras av en mänsklig operatör. De flesta drakar har tre huvudkomponenter: kroppen av draken sig en sele och en tjudra. Många stilar av drakar flygs över hela världen fritiden, konkurrenskraftigt och i idrott, många kulturer har en stor drakflygning komponent, särskilt i Asien och Mellanöstern. Drakar lätt kan anskaffas från Leksaksbutiker och sport leverantörer, och vissa människor också njuta av att göra egna.

Kites verkar ha sitt ursprung i Kina, skriftliga beskrivningar och målningar av drakar går tillbaka till omkring 200 f. Kr. . Uppgifter tyder på att drakar utspridda över Kina i andra delar av Asien och slutligen i Mellanöstern, och av medeltiden, drakar var mycket populära leksaker för européerna. Drakarna har också tidigare använts som verktyg för väder observation och andra studier av naturen. En kite är tyngre än luft, men den har en design som är tänkt att främja vindmotstånd. När draken lanseras, bygger lufttryck upp under glada, orsakar detta för att lyfta, som vind och lufttryck förändring, draken rör sig över himlen. Många drakar har ok eller flera rader så att de lättare kan kontrolleras, även om den klassiska designen innefattar en rad där användaren kan rullen eller betala ut efter behov.

Ramen för en drake sker vanligtvis från ett lätt material, traditionellt detta skulle ha varit trä, även plast och lättmetaller används på moderna drakar. Papper, tyg eller plast spänns över ramen för en drake, göra det till en slags jätte vingen. Några vanliga kite stilar inkluderar Box drakar, som ser ut som två öppna boxar fästa vid varandra, diamant drakar och sugtabletter drakar. Flera producenter tillverkar mycket fantasi drakar med särskilda konstruktionsdetaljer för att hålla dem i luften längre.

Förutom grundläggande drakar kan man också använda idrotten drakar, drakar som är utformade med en hög grad av kontrollerbarhet så att de kan utföra stunts och luftakrobatik. Dessa stunt kites används ofta i konkurrens, ibland i formation med andra drakar som ett lag. För sporter som kite surfing och kite buggying använder människor makt drakar, extremt stora drakarna som är utformade för att generera en hel del drag för användaren. Hängglidare och paragliders hänvisar också till sina redskap som en "drake", eftersom deras utrustning fungerar på samma sätt som en vanlig barns glada.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.