Vad är en boll Hog?

Det finns ett antal lagsporter som basket eller fotboll, som förlitar sig på äkta lagspel , i motsats till ett fåtal aktörer som arbetar som enskilda målskyttar. En spelare som regelbundet söker upp ensam besittning av spelet bollen, även med uteslutande av andra lagkamrater, är känd i sportvärlden som boll galt , och det är inte ovanligt att tränare eller andra spelare att använda denna beskrivning när det gäller. En boll galt kan vara ett exceptionellt begåvad spelare, men när du spelar lagsporter tyngdpunkten tenderar att ligga på genomförandet av en noggrant planerad lek, inte förhärligande av en enda aktör . En ambitiös spelare kan välja att vara en boll gris för att han eller hon inte lita på andra lagkamrater att utföra sin del av pjäsen, annars tror det bästa sättet att göra mål är att ta kontroll och arbeta självständigt.

Många tränare och utbildare arbeta hårt under träningen för att bryta en boll galt av vana, men vissa spelare kanske inte ens är medvetna om sin boll hogging tendenser. En boll hog tenderar att föredra offensiva positioner med större möjligheter att få poäng, så att han eller hon kan känna sig rätt att behålla kontrollen över bollen även när en förbipasserande tillfälle presenterar sig själv. Det kan vara mycket svårt för en boll galt att ge upp bollen såvida det inte finns några andra alternativ. Det finns tillfällen när de blir bollen galt kan skada hela lagets förmåga att försvara sig eller komma in en poängplacering. Motståndarlaget målen ofta är de aktörer som verkar för att hantera bollen oftast, så en boll galt i huvudsak bygger upp ett mål på sina uniformer under själviskt att hålla i bollen. En boll Svinet under en basketmatch, till exempel, kan missa ett tillfälle att övergå till en öppen spelare för en enkel poäng. I stället kan han eller hon finner sig fångade mellan två försvarare utan möjlighet att skjuta.

Att vara en obotfärdig bollen galt kan också skada teamets samlade moral, som andra spelare lär snart det är meningslöst att förvänta sig en aggressiv spelare som någonsin passera bollen eller låta andra lagkamrater att göra poängen i matchen. En boll galt kan rack upp imponerande individuella räknandet antal under en säsong, men denna typ av personlig framgång inte alltid sitta bra med tränare, lagkamrater och fans.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.