Vad är en Zip-Line?

En zip-line är en metod för transporter för människor och varor som också kan användas i ett fritidsområde kapacitet. Zip-linjer skapas av strängarna en mycket stark kabel mellan två punkter, och bifoga en remskiva på kabeln. Att använda zip-line, folk hålla i eller ta in på trissan och lansera sig, reser sig snabbt över linjen till den andra sidan. Det är också möjligt att klippa hinkar eller korgar på den trissa för olika varor. Du kan också se en zip-line kallat en död bild antenn startbana eller flygande hund, bland mycket annat, och det är också stavas i vissa regioner utan bindestreck, som zipline. Storleken och omfattningen av zip-linjer runt om i världen varierar kraftigt, från enkla bakgård zip-linjer som är utformade för att vara tillräckligt säkra för barn till mycket hög, professionell ziplines används i utrymmen där andra typer av transportföretag är inte praktiskt.

I vissa regioner i världen, människor använder en zip-line för att få över en flod, canyon, eller del av skog. I detta fall är det zip-line vanligtvis ganska högt upp, för att förhindra hakar, och det kan vara mycket lång. Dessa zip-linjer är användbara för personer som bor i avlägsna områden, samt forskare och utomhus äventyrare. I exempelvis regnskogen i Förutom att användas för transporter exempelvis zip-linjer också kan skapa en turistattraktion, eftersom det kan vara ganska roligt att susa över skogen i hög hastighet, fånga sevärdheter. Linor kurser och utmaningar orientering har ofta zip-linjer också, med varierande längd och höjd.

På grund av säkerhetsskäl, är människor i allmänhet uppmuntras att bära selar och hjälmar när du använder en zip-line, för att minska risk att falla och att skydda dem om de faller. Många företag tillverkar specialiserade remskivor och axelremmar för zip-linjer med säkerhet i åtanke. Några av dessa system har inbyggda bromsar, stannar vid andra änden av zip-line, i andra fall människor kan lita på mycket tjocka handskar eller proppar i zip-line själv.

Använda en zip-line kan vara ganska spännande, speciellt om den är lång, eftersom människor kan byggas upp ganska chef för ånga, reser mycket snabbt längs zip-line. Eftersom zip-linjerna kommer i en rad längder och höjder, är det möjligt för människor i alla åldrar att njuta av zip-linjer, från små barn som kanske föredrar en kort, låg, backyard zip-line till erfarna äventyrare som vill ha något lite mer spännande.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.