Vad är en Våtdräkt?

Dykardräkter har funnits under en lång tid nu. Under årens lopp har olika typer av Dykardräkter har utvecklats för användning i vatten rekreation, forskning och professionell dykning. En av de mer populära typer av dykardräkt är våtdräkt. Här är några utmärkande drag i våtdräkter, liksom några exempel på när en våtdräkt skulle vara den lämpliga typen av dykardräkt att bära. P

Våtdräkter är slitna om de bedriver verksamhet som inbegriper vatten med en temperatur som är varken extremt kallt eller extremt varmt. Ett bra utbud av vattentemperaturen för våtdräkt användning är runt 50 grader Fahrenheit till åttio grader Fahrenheit.

Tillverkad i ett lätt material som neopren, den våtdräkt faktiskt låter lite vatten i dräkten. Vattnet får cirkulera mellan huden av dykare och insidan lager. Som ett resultat, värmer upp instängda vattnet gradvis upp till kroppstemperatur och hjälper dig att hålla dykaren bekväm under dykning processen. Medan våtdräkt behöver vara bilda montering, är det viktigt att det inte vara för hårt. Detta gör att värms vattnet att stanna kvar på plats under hela dyket, särskilt viktigt i rekreations dykning, eftersom materialet kommer att komprimera något som dykaren går djupare. Den våtdräkt är egentligen tänkt som en bekväm plagg som ska användas för vattensporter, antingen fritids-eller professionell. Ofta kommer surfare välja den kortare versionen av våtdräkt, som ger täckning för bålen, tillsammans med korta ärmar och ben. Samma typ av våtdräkt fungerar också bra med segling, vattenskidor och simning. En längre version av våtdräkt täcker helt kroppen, inklusive långa ärmar och ben. Den långa versionen lämnar stort sett hals, huvud, händer och exponerad fötter. Med mer skydd för kroppen, kan den längre versionen användas i kalla väderförhållanden, samt mot bakgrund dykning i varma vatten.

Medan många våtdräkter är mycket lätt och enkel att ta på och av, passar med en större tjocklek på armarna kan vara lite mer besvärlig. Några av de tjockare våtdräkt kommer även att bli något stela, vilket gör dem lämpade för ett antal vattensporter, trots att de är perfekta för grunda dykning i svalare vatten. När man tittar på en våtdräkt, är det viktigt att notera bålen tjocklek samt del tjockleken på dräkten. En kostym med en högre grad av tjocklek blir stelare, medan en våtdräkt med en lägre grad av tjocklek kommer att bli mycket smidigare och flexiblare.

Våtdräkter är relativt billiga och finns i storlekar och stilar lämpliga för barn, män och kvinnor. Oftast är det lätt att köpa en våtdräkt på sportaffär butikerna, liksom på många butiker som specialiserat sig på sport bära för stranden. Med sina unika egenskaper flytkraft och kroppstemperatur skydd och samtidigt tillåta fri rörlighet i armar och ben, kommer våtdräkt utan tvekan att användas i många vattensporter under många år framöver.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.