Vad är en Quiver?

Ett koger är ett kärl för att hålla pilar, och dessa nyttiga arrow innehavare har funnits i årtusenden. I arkeologiska register, var du hittar användning av pilar, eller ibland dart, du kan hitta någon variant av darrar närvarande också. Tidiga darrar som har hittats gjordes vanligtvis av olika former av hudar, tyg, eller ibland huggen ur ljust trä. De flesta har någon form av bandet, men det finns darrar som kan ställas stabilt på marken.

Storlek på ett koger kan bero på vilken typ av båge som du använder, hur många pilar du behöver bära, och storleken på pilarna. Val av material måste vara stark nog så att materialet inte är genomborrad av pilar, som vanligtvis är placerade spetsen nedåt i hållaren. På Internet finns även guider för att göra din egen skälver av tyg, men de flesta kommersiella används darrar får göras av ljus plast eller läder.

pilarna i skälva måste vara tillgängliga så att en person skjuter en båge kan snabbt extrahera en pil. Detta betyder oftast att skälva har en öppen topp, men är falsade eller stängt på botten och sidorna. Eftersom många av dessa arrow innehavare är slitna på något sätt, funktionen de ofta bekväma remmar, som tenderar att komma i tre former. En dubbel rem koger kan bäras som en ryggsäck, med Bågskytten nå tillbaka till extrakt pilar. Vissa darrar passa på höften, och kan bäras bifogas bälte loopar. Andra passar på ena sidan av kroppen. Arrow hållare som kan stå på marken kan användas i tävlingar, med den person som når fram emot att ta en annan pil. Dessa har använts i krig i det förgångna, men någon måste ställa in darrar, för vilket det fanns inte alltid tid eller rum.

Det finns en hel del debatt om hur många pilar ett koger skulle hålla. Generellt om du går till fots långa sträckor utan att kunna hämta pilar du vill transportera flera pilar, kanske ett dussin eller mer. Å andra sidan innebär ett större antal pilar, särskilt om du promenerar eller backpacking, bära mer vikt. Vissa människor argumentera för att färre pilar än ett dussin. I bågskytte konkurrens inställningar, kan du vara begränsad till det antal pilar du kan bära, eller en standup darra fylls med antalet pilar du får använda.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.