Vad är en Pup Tent?

En valp tält är en konstruktion som används för skydd som är gjord med någon form av tåligt material, t. ex. duk, och två poler. Det finns många typer av tält, men valpen tältet kännetecknas av sin ringa storlek och brist på taket. En typisk pup tält var ursprungligen endast ca 6 ft (1,8 m) lång, 4 fot (1,2 m) bred och ca 3,5 m (1,1 m) höga, men de kan nu i lite större storlekar. Ena polen håller upp fram, och den ena polen är placerad på baksidan, vilket ger tältet en A-frame utseende. De får namnet pup tält på grund av den lilla kid-liknande storlek. p

Valp tält som används av vandrare på grund av deras ringa storlek medger enkel transport i en ryggsäck, och de är också de traditionella tält av militären. Dessa tält är bara stor nog för en eller två vuxna, så de är inte det bästa valet för familjecamping, men de är idealiska för personer som behöver en lätt skydd som kan byggas med lätthet och effektivitet. Förutom de två poler, är valp tält hålls på plats med tält störar och rep tält.

Military valp tält är lite större än en traditionell valp tält, eftersom de är avsedda att vara en två-soldat tält. De är gjorda av två militära stycken skydd hälften fästa tillsammans med knappar eller hakar på taklinjen, skapa ett sadeltak. Varje soldat bär en kvinnojour pjäs i en ryggsäck, då de arbetar tillsammans för att konstruera valpen tältet. Tidig militär valp tält inte har en främre flik, så soldater utsätts för väder, men skulle lätt visa aktiviteter utanför tältet.

Bomull anka materialet tyget används för att göra tidiga militära valp tält, och tältstänger var gjorda av trä. Idag är militära pup tält gjort med en bomullstuss sateen tyg som är bättre för att skydda soldater från regn, och de har aluminium stolpar som är lättare att transportera i en ryggsäck. Kommersiella valp tält nu vanligtvis görs med nylon som är resistent mot regn, och de flesta kommer med groundcloths och insektsnät nät för dörröppningar.

Valp tält att effektivt utnyttjande av golvytan, men de är så små att en husbil inte ens kan sitta upp i många av dem. De lämnar också lite utrymme för förvaring av objekt, så ryggsäckar och leveranserna kan komma att lämnas utanför när du sover. De är dock det bästa valet för vandrare som måste resa långa sträckor till fots för att nå en campingplats, eftersom de är de lättaste och tar upp minst utrymme i en ryggsäck.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.