Vad är en Pro-Am?

en beteckning som anger deltagande av både professionella och amatörer deltar i Pro-Am är förknippad med flera olika idrottsevenemang där grupper med en professionell blandning engagera sig i konkurrens med andra pro-am lag. Oftast är begreppet pro-finns i sporten golf.

Pro-ams vanligtvis ske inom ramen för turneringar. I vissa fall, den exakta struktur pro-ams kommer att innebära en ledande person som är professionell. De kvarvarande medlemmarna i teamet består av ivrig amatörer. Med den här typen av gruppsammansättning, de professionella i laget kommer ofta kritik prestationsnivån för varje amatör medlem, och ge instruktioner som hjälper alla amatörer i laget nå en högre kompetensnivå. Ofta är de professionella på Pro-Am-teamet kommer att aktivt delta i turneringen också.

I andra fall, den pro-am-teamet kan inkludera en eklektisk blandning av flera professionella och amatörer. I stället för en enda professionella som fungerar som ett team tränare eller instruktör kommer flera professionella kopplas ihop med amatörer och fungera som en sammanhållen enhet. Den inre strukturen i teamet kan innehålla en lagledare eller inte, beroende på reglerna för turneringen och preferenser av medlemmarna i arbetsgruppen.

Generellt amatörer som deltar i en pro-am lagtävlingen är inte bara tillfälliga deltagare i lagidrott som är fokuserade på i tävlingen. Istället amatör medlemmar i pro-am grupper tenderar att vara människor som spelar sporten på en regelbunden, om obetald basis. Den amatörer normalt ha visat en hög grad av skicklighet eller kunskaper med sporten, och redovisas som har förmågor som gör dem till en tillgång i laget.

Tanken med en pro-am team är intressant av flera skäl. Amatörer har chansen att spela med proffs som kan vara ledargestalter inom idrotten. Längs vägen finns det en chans att lära sig nya tekniker och metoder som kan hjälpa amatör att öka sin nivå av skicklighet. Yrkesverksamma, särskilt personer som anses vara kändisar inom sport, har möjlighet att träffas och mingla med fans i en miljö som är avslappnad och bara skiljer sig tillräckligt mycket från en professionell konkurrens för att göra evenemanget intressant.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.