Vad är en Jet Ski?

Strängt taget är Jet Ski den varumärkesskyddade namnet på en Vattenskoter (PWC) tillverkas av Kawasaki Motor Company, men termen "jet ski" har blivit ett generiskt namn för alla typer av vattenskotrar. Medan Kawasaki marknadsfördes först en Jet Ski 1973, ett mindre företag som heter Bombadier faktiskt skapat en fungerande vattenskotrar i slutet av 1960. År efter Kawasaki Jet Ski blev ett känt namn, kom Bombadier tillbaka med Sea Doo och lyckades göra en buckla i Vattenskoter marknadsplats. En annan populär PWC modellen kallas ett WaveRunner. En jet ski är en del vattenskidor enheten och del speedboat, med ett fast inslag av motorcykel under drift. Stället för den traditionella propellern eller skruv motor, en jet ski använder en sluten gasdriven motor för att bokstavligen skjuta vatten i en jetströmmen. Den jet ski operatör skrevar en central plattform och förutsätter en stötdämpande kroppshållning med knäna lätt böjda. Motorn är elektroniskt startas med en vippbrytare som ligger i en kolumn i framför föraren. Alla jet ski modeller bör också ha en död mans switch-ett samband mellan föraren och tändsystemet som ska döda motorn direkt om föraren faller av.

ungefär som en motorcykel, acceleration i en jet ski tillhandahålls av en hand-driven gasen ligger på höger sida grepp. Genom att vrida på gasen, kan föraren öka strömmen till motorn. Hålla en jet ski kräver en kombination av att peka frontmonterade grepp och manövrerande kroppen. Till skillnad från en gata motorcykel, kräver en jet ski ofta betydande acceleration för att åstadkomma skarpa svängar i vattnet. är användningen av en jet ski eller några andra vattenskotrar ofta begränsas av statliga eller lokala lagar. Det kan finnas hjälm, ålder och flotation föreskrifter enheten också, så jet ski ägare bör alltid kontrollera innan man lägger sin PWCs i okända vatten. Motorbåtar och andra stora fritids vattenskotrar ofta inte kan undvika kollisioner med mindre vattenskoter. Oansvariga handlingar på en jet ski kan också leda till farliga möten med simmare och traditionella skiiers vatten. Det finns också en frestelse för vissa förare jet ski att medvetet köra igenom till följd av större båtar.

I händerna på en erfaren förare, en jet ski kan erbjuda timmar av spänning. Vissa PWCs kan rymma två eller flera ryttare, och ha tillräckligt med bogsering makt för innertubes eller vattenskidor. Båtar är också populärt med ocean-baserade badvakter och truppernas undsättning.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.