Vad är en Jet Boat?

En båt betecknas som en jet båt när dess framdrivningsmaskineri är en ström av vatten flög ut från båten. Vissa båtar flytta ovanpå vattnet genom andra metoder för energi, såsom vind, åror eller mekaniserade propellrar. Jet båtar använda en central pump system för att hämta vatten upp från under ytan av farkosten. Vattnet leds genom en utformad rutt och sedan avvisas i strömmande form genom ett munstycke. Munstycket är belägen ovanför vattenytan på baksidan av jet båt. Styrningen är till stor del uppnås genom ompositionering av jetströmmen. Den centrala pumpa enhet i ett jet båt har en propeller system men inte för framdrivning genom vattnet. Propellern påverkan av en jet båt är särskilt utformat för att dra in vatten i båten och tvinga den till en kraftfull ström som flyttar båten framåt. Sådana propellrar är väl betecknas som impellrar och innehåller ofta mindre blad och snabbare varv än standard propellrar.

utvecklades i början av 1950-talet av nyzeeländaren Sir William Hamilton, som grunt vatten framdrivning lösning har jet båten genomgått sedan flera transformationer. Kombinationen pumphjul och pumpsystem har utvecklats till två grundläggande typer. Den blandad flöde är utformad för att maximera tryck och öka hastigheten. Den komprimerar vattnet genom att minska diametern på avdelningen VVS, tvinga vatten utvecklar under tryck genom ett smalt munstycke, vilket resulterar i högre hastighet. Den axiala flöde typ är utformad för att leda till ökad bärförmåga. VVS kamrarna kvar på en fast diameter så att den släpper ut vattnet gör det på en större volym än blandat flöde motpart.

motorer som används för att driva modern jet båtar finns både inombordare och konfigurationer utombordsmotorer. I båda fallen finns det en mätbar minskning i det totala hästkrafter sedan någonstans från tjugofem procent till trettiofem procent (25-35%) utnyttjas för att dra vatten i, pumpa vatten genom, och släpper ut vattnet ur . Till exempel kan en hundrafemtio hästkrafter (150hk) motor kommer att producera motsvarande hundra hästkrafter till Etthundrafem hästkrafter (100-105Hp) vid platsen för utsläppet (munstycket).

Jet båtar är inte begränsade till populärt rekreationsområde typ fordon. Den jet båt har lämnats till racing båtar, färjor och även militära fartyg. Den ökade manövrerbarhet och snabbhet i start och stopp har lagt till sin växande popularitet och användning.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.