Vad är en Halfpipe?

En halfpipe är ett konstruerat yta som används i extrema sporter som kräver defying gravity, såsom skateboard, snowboard och BMX freestyle. Den grundläggande utformningen av en halfpipe består av två konkava ramper ansikte mot ansikte, med plan övergång mellan dem och ett däck eller flackt område, högst upp i varje ramp. Ständigt närvarande i vinter-OS och X-Games är halfpipe arenan där extrema idrottare tävla.

Oftast är en halfpipe byggda av trä, men i vissa fall och inte helst, plåt används . I fråga om snowboarding, kan halfpipe behöva grävas och sedan fylld och fylld med snö, medan BMX freestyle kan utföras på antingen ett konstruerat eller gräva och klassificering halfpipe. Höjden på halfpipe väggar och avståndet mellan uppstigandet på ramper varierar. Det plana området mellan de två konkava ramperna i halfpipe tillåter idrottsmän att tillfälligt återfå balans med bibehållen hastighet innan stigande motsatsen ramp att få "luft" för deras nästa knep. Under större idrottstävlingar, är det däck på båda sidor stor nog att rymma åskådare.

tricken utföras på halfpipe varierar med sporten. I skateboarding är halfpipe skridskoåkningen det vert stil som blev populär med den första X-Games. Skateboard och snowboard har många likheter mellan deras antenn trick, som gripskopor och snurrar, men i skateboard, kan fötterna lämna styrelsen, medan det i snowboard, fötterna är fastspända på. BMX freestyle tricks omfatta sin egen stil. Trick utförs på halfpipe begränsas bara av den utrustning och ryttarens förmåga, men den grundläggande antennen knepen är specifika för varje sport måste behärskas av alla yrkesverksamma.

många parker och fritidsanläggningar har halfpipes på plats. Vissa extremsport entusiaster som inte har anläggningar i närheten har konstruerat halfpipes på sin bakgård för personligt bruk. Detta kan göras på vilken nivå ditt space tillåter och kräver endast grundläggande planer och material kombineras med byggande know-how.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.