Vad är en Gungbräda?

En gungbräda är en styrelse som är balanserad på en stödpunkt. När två människor sitter i vardera änden av en gungbräda, kan de använda sina respektive vikter att flytta sina ändar i styrelsen upp och ner, vilket gör att personen i andra änden av linjen för att flytta. Seesaws förekommer ofta på lekplatser, eftersom de är populära leksaker, och ibland vuxna unna dig lite av seesawing också, eftersom det kan vara mycket roligare när båda användarna kommer till en rytm. Det finns en mängd regionala namn för gungbräda, inklusive GUNGBRÄDA-vackla, luta ombord, vyssa ombord och teedle ombord. I alla fall, grundläggande mekanik gungbräda är desamma, och eftersom seesaws är enkla och lätta att förstå, är de ofta används som exempel på spakarna i naturvetenskapliga studier. Särskilt i början av att lära sig om fysik, seesaws dyker upp ganska ofta i ord problem.

Medan seesaws används oftast som leksaker, de har några praktiska användningsområden också. Till exempel kan en gungbräda vara kopplad till en turbin, som använder energi i rörelse för att generera elektricitet. Seesaws kan också fästas på pumpning mekanismer för vatten. Barn är också ofta uppmanas att vara försiktiga när de använder en gungbräda.

p

Seesaws används också i akrobatik. Samma flygande sitta som kan vara farliga för barn kan vara användbara för en akrobat som kan gungbräda med en partner för att uppnå mer fart för flips och andra bedrifter. I denna mening är en gungbräda nästan som en språngbräda, och när den används av utbildad akrobater, är det möjligt att göra en rad knep för en gungbräda som kan vara ganska visuellt intressant.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.