Vad är en Epee?

En värja är en typ av stängsel svärd, och termen används även för att beskriva en specifik disciplin inom idrotten fäktning. Det bör inte komma som någon överraskning att höra att värja fäktare använder värja svärd, tillsammans med en rad olika tekniker som har anpassats till användningen av Epee. Fäktning med värja är mycket populär runt om i världen, och om du är intresserad av att se Epee fäktare i handling, är det högst sannolikt att det blir en demonstration eller tävling i ditt område inom en nära framtid, under förutsättning att du bor nära en storstadsområden område. Det Epee är en ättling till värja, svärd val under renässansen. Bladet detta svärd är räfflade, med en avsmalnande punkt och en mycket stor vakt formad som en skål för att skydda handen. Dessa blad är också den tyngsta av bladen som används inom idrotten fäktning, och det är möjligt att göra allvarliga skador med en värja, om du inte är ordentligt utbildad för dess användning, trots att bladen är flexibla för att uppmuntra böjs när de kommer i kontakt med en kroppen.

Inom idrotten fäktning, bara hits registrerade med spets Epee skall anses giltiga. Om tävlingen krets, de flesta fäktare använda elektrifierade blad som orsakar lätt att gå ut när de fylla i en krets som kommer i kontakt med en motståndare. Eftersom frågan om vem som drabbas först är avgörande i fäktning, dessa lampor se till att domare plats den första träffen, och de ser till att träffar erkänns, även en fäktare inte känner en träff. I värja, den hela kroppen anses vara ett giltigt mål. Denna skola av stängsel är troligen närmast släkt med den traditionella rollen av svärdet i duellerande och försvar, som folie och sabel fäktning båda har specifika målområden. Anything goes i fäktning värja och det finns inte särskilda rätt sätt, så en värja match kan få snabba och aggressiva, både motionärer försöker poäng en träff och symbolisk "First Blood".

Innan lärande värja, de flesta fäktare börja med FLORETTFÄKTNING, med en mer lättviktiga svärd och mer komplexa regler. Efter bemästra etikett av sporten och hantering av ett svärd, kan fäktare välja att i förväg för att värja eller studera saber, en annan gren av idrotten fäktning. Det är inget fel med stickande med folie, dock, många fina fäktare runt om i världen är mästare i konsten att FLORETTFÄKTNING och deras matcher är vackra att titta på. Om du är intresserad av att lära värja, vara beredd att börja med folie utbildning, och överväga att söka upp en instruktör eller skola som erbjuder värja, eftersom inte alla gör.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.