Vad är en Blueshirt?

En blueshirt är ett vanligt smeknamn för New York Rangers, ett av de äldsta National Hockey League-lag ishockey. Termen är något förvirrande nu, eftersom Rangers är inte alltid garbed i blått, och kan faktiskt bära vita skjortor garnerade med blå i vissa spel.

Inledningsvis en aktör på den New York Rangers kallades Broadway blueshirt. Detta kan bero på Broadway ligger i närheten av Madison Square Garden, där Rangers spelar hemmamatcher. Som väl var kända Rangers som ett mycket elegant grupp när de började först att spela. De tenderade att locka Broadway stjärnor, och överklassen till spel, på grund av sitt rykte om "klass" och även för deras skicklighet i spelet. Ranger eller spelare blueshirt missade bara ett slutspel i sina första sexton åren som en organiserad grupp.

ofta termen blueshirt gäller inte bara spelarna utan även för tränare och ledare i teamet. Huvudsak om man arbetar för New York Rangers, är en en blueshirt. Också, kanske en fläkt anse sig själv vara en blueshirt.

Alternativt kan termen blueshirt användas i kontrast till den röda tröjor av New Jersey Devils, en rival i ishockey finns i närheten av Rangers. Men att Devils inte etablerat sig i New Jersey fram till 1982.

Ofta en blueshirt, vare sig spelare eller arbetstagaren, ges mycket lite respekt då New York Rangers var en av de ursprungliga sex lag National Hockey League. Wayne Gretzky, utan tvekan ett av de största hockeyspelare någonsin, valde att spela ut sina sista år som blueshirt, från 1996-1999. När han gick i pension, pensionerad National Hockey League också hans nummer i hela ligan.

hänvisning till en blueshirt hearkens tillbaka till ursprunget av amerikanska ishockey. Det kan framkalla livliga debatten om framgången för laget nu, eller bara väcker nostalgi om de många framgångar i New York Rangers. En blueshirt är medlem i ett team med historia, som till sportfantaster innebär sin egen typ av klass.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.