Vad är en Bivy?

En bivy eller bivy-säck eller är en lätt skyddsanordning som oftast används när camping utomhus. Det bivy bör vara tillräckligt stor för att passa över din sovsäck och ger extra skydd mot väder och vind. Den bivy kommer i en rad olika material och tyger, men dess vattentäta kapacitet är en viktig faktor när man beslutar vilken typ av bivy att välja. Tänk på bivy som ett litet tält för dig och din sovsäck. När vandring och backpacking, hur mycket vikt du bär kan göra en märkbar skillnad. En bivy kan göras från mycket lätta material och kan väga mindre än ett tält's groundsheet. Materialet ska andas för att eliminera kondens, men också vattentät att hålla sovsäcken blir fuktig. En utmärkt bivy ska vara stora nog för att möjliggöra ytterligare skiktning ovanpå sovsäcken. Det bör också ha tillräckligt med utrymme för att lagra lite extra växel. Det bivy bör helst ha slingor som kan inkasseras ner för att förhindra att den blåser iväg i hög vindförhållanden.

Vissa typer av bivy kommit med en monterbar huva. Huvan är vanligtvis stor nog för en liten kudde och några extra verktyg, t. ex. en ficklampa eller en vattenflaska. Huvan kan också göras från myggor beständigt material. Alternativt mosquito-resistant nät kan komma ner över framsidan av motorhuven och fästas på sidorna med kardborrband eller dragkedja.

Den bivy är ett utmärkt alternativ att lägga till värme när de sover utomhus. Det kan hittas i ryggsäckar av de mest erfarna vandrare. En mer sofistikerad bivy använder material som kisel och Gore-tex. Det bivy inte kan garantera skydd vid skyfall, men det är dusch och regn bevis. En bivy är mest fördelaktigt då vissa kvinnojour har påträffats, till exempel en grotta som har tung kondens.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.