Vad är en Bird Call?

En fågel samtal är avgränsad vocalization en fågelart som gör att identifiera sig med andra i sitt slag. En fågel samtal är en kortare vocalization, som kontrasterar mot en fågelsång, vilket är en längre samling vocalizations. Oftast en fågelsång används av en fågel för parning skäl medan en fågel samtal kan användas för att varna en grupp av något, att uttrycka larm, eller helt enkelt för att behålla kontakt med andra medlemmar i en flock.

En fågel samtal kan bildas av fågeln muntligt, genom ett organ som kallas Syrinx. Den Syrinx är längst ner i luftstrupen, och det ger resonans, ofta tillsammans med en luft påsen, för att skapa ljud. Båda sidor av luftstrupen kan manipuleras oberoende, vilket gör att vissa fåglar att skapa två olika ljud samtidigt. En fågel samtal kan också bildas endast genom mekanisk väg, kringgå Syrinx helt. Ett välkänt exempel på detta kan ses i många storkar, som ger en fågel samtal genom clacking sina räkningar och tillbaka mot dem själva.

Många människor lär sig olika typer av fågel samtal som ett sätt att identifiera fåglar utan att se dem. Detta kan göras för hobbyister som är ute och försöker hitta fåglar, eller kan ske av forskning eller spårning, som när man försöker fastställa förekomsten eller omfattningen av sällsynt fågel befolkningen i ett område. Det finns ett stort antal resurser tillgängliga för att hjälpa människor att lära sig olika fågelarter samtal, allt från CD-skivor och böcker till webbplatser med kataloger med hundratals eller tusentals fåglar samtal. Många kommuner har Audubon eller liknande grupper som kan erbjuda klasser för att identifiera fågel samtal samt.

Fåglar kan ha många olika typer av fågel samtal och fågelsång, med vissa, såsom Brown Thrasher, med uppemot tre tusen. Ett antal fåglar, främst mockingbirds, kommer att få fågeln samtal med en annan fågel över tiden, härmade det i viss mån, men inte tillräckligt bra för att allmänt lura medlemmar av andra arter. De flesta fåglar förvärva en fågelsång inom ca en månad, även om vissa kan lära sig något snabbare, och vissa kan ta betydligt längre tid.

kan en fågel kalla också användas av jägare som ett sätt att locka fåglar i nära att skjuta dem. Detta är speciellt vanligt i andjakt, där jägare kommer att inrättas i blinds eller camouflage och göra en fågel samtal för att få ankor inom räckhåll. Denna typ av fågel samtal sker vanligtvis med en fysisk enhet, känd som en anka samtal, som var traditionellt en träblås, även om mer avancerade versioner nu finns. Olika arter av änder kan ha ganska olika samtal, så jägare brukar lära fågeln samtalet mest lämpliga för arten they'll be jakt. En grundläggande anka samtal kan göra många olika samtal, och det finns åtta standard samtal i repertoaren för de flesta jägare: den kvacksalvare, larm, inlagan samtalet comeback samtalet fodret samtalet haglet samtal, ensam höna och hälsningen samtalet. Vissa nyare anka samtal kan automatiskt göra dessa olika ljud pitch perfekt, ta bort behovet av att lära sig att faktiskt göra dem själv.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.