Vad är Yoga?

Yoga är mest känd som en typ av övning system som sträcker sig och stärker kroppen genom olika poser kallas asanas. Men yoga går långt utöver bara en övning rutin. En av de främsta skälen för att börja öva är holistisk det tar-arbetar kropp, själ och ande. Det finns många olika skolor av yoga, som alla har sina egna unika metoder och filosofier. Nedan finns fem av de vanligaste, dock har skolor och vägar har upprättats med många olika varianter som inte finns här. Några är även beroende av en särskild instruktör vanor och läror, såsom Bikram yoga.

Hatha : Detta är en mycket populär sort av yoga, och en som har varit allmänt undervisade år. Fokusera på att förbättra minnet genom att fullända kroppen, många asanas andningstekniker och meditationer används.

Ashtanga : Det här är en annan populär typ, och är betydligt snabbare tempo än de andra skolorna. Det kan nästan betraktas som en typ av aerobic yoga, med snabba, smidiga övergångar mellan poser.

kundalini : Detta skolan fokuserar på uppvaknande och fokusera så kallad kundalinienergin. Kundalinienergin enklast jämföras med livsenergi som ligger vilande i våra kroppar. Det är ofta representeras av en ringlad orm.

Mantra : Detta skolan fokuserar på lugna sinnet och kroppen genom att använda de ord och ljud. Den välkända "om" är ofta hörs i denna skola.

Tantra: Skolan är välkänd genom sin inriktning på sexuell andlighet. De fokuserar även på kundalinienergin, även om deras avsikt att uppvaknande det är mycket annorlunda än Kundalini praxis. Ingen är helt säker på när eller om utövandet av yoga påbörjades. Det är ofta tros ha sitt ursprung i Indien. Yoga Sutra av Patanjali, en 2000 år gammal arbete, är det första skriftliga omnämnandet av praxis. Tidigare detta var det en muntlig tradition vidare från person till person.

Yoga är en mycket varierande praxis, oavsett vilken skola du väljer. Människor, unga och gamla kan vinna många fördelar med regelbunden yoga metoder och asanas kan justeras för att passa fysiska begränsningar och andra komplikationer.

Om du vill ha en paus från löpband , vikt rum, eller poolen, ta en titt på yoga. Inte bara är du strävar mot fysiskt välbefinnande, är du strävar mot andlig välfärd också.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.