Vad är Wushu?

det kinesiska ordet wushu översättas med militära eller kampsport. Det är både ett samlingsnamn för kampsporter och en särskild disciplin i full contact sport. Sedan 1991 har Internationella Wushu Federation (IWF) höll ett VM vartannat år, på senare teckningstävlingar mer än 1000 elit konkurrenter. över 2500 år sedan utvecklades den stil både som ett sätt att främja hälsosam motion och som överlevnadskniv kämpar metod under frekventa perioder av krig i Kina. I tusentals år utvecklades den som betydde kämpar stil att vara pragmatisk och funktionell och samtidigt behålla en estetisk skönhet. Modern Wushu är uppdelad i många olika discipliner, inklusive taijiquan och kung fu.

I konkurrens, finns två typer av blanketter som används. I taolu , rutiner som visar de kunskaper och färdigheter för idrottsutövarna utförs solo, i par, och även i stora grupper. Tävlingar är inte slåss, utan snarare koreograferade rutiner som visar korrekt offensiva och defensiva positioner och taktik. På sätt och vis är taolu former närmare släkt med gymnastik än kampsport matcher. Konkurrenter bedöms enligt de ansluter sig till rätt form och svårigheten av manövrarna de utför. Eftersom konkurrensen sporten är fortfarande ganska nytt, fortsätter svårighetsgraden att öka eftersom fler talangfulla idrottare gå med disciplinen.

Sanda wushu involverar att faktiskt bekämpa matcher, liknar brottning och boxning . Matcherna utkämpas BARHÄNT, och tillåter slag, sparkar och en del brottning-stil håller. Sanda och utställningar taolu hålls ofta samtidigt, vilket ger publiken en mängd olika stilar för att titta på en gång.

Sporten är konstruerad för flexibel användning. Wushu former förekommer, vilket görs BARHÄNT, med korta vapen, och med långa vapen. Vanligen används vapen inkluderar personal, enkel eller tveeggat svärd och spjut. Varje vapen dikterar förflyttningar av sin egen form, vilket leder till högt specialiserade manövrar. Många principer stil används i kung fu filmer, att skapa detaljerade kampsport slåss scener. är BARHÄNT former allmänt sett, och kan vara fascinerande att se. Changquan stil är kanske den mest spektakulära, med gymnastiska inslag såsom flips och antenn snurrar och slåss rörelser som sparkar och slag. Changquan artister är ofta extremt flexibelt, och måste träna i många år för att uppnå kompetens. I den 21: a århundradet, har en långsammare form av BARHÄNT wushu hittades otroligt populär världen över. Taijiquan , eller tai chi , innebär mönster för långsamma, flytande rörelser öka flexibiliteten och meditativ förmågor.

Det mest spännande med modern wushu är att den form som ständigt växer eftersom den växer i popularitet. Sedan det första världsmästerskapet år 1991, har tävlingar blivit populär över hela världen, vilket leder till senare Världen tävlingar hölls i Kanada, Armenien, USA och Italien. Vid Olympiska sommarspelen 2008, kommer en samtidig turnering i Peking, vilket gör att åskådarna att få ett grepp om idrotten som en möjlig föregångare till gör det i OS.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.