Vad är Taxidermy?

Ordet taxidermi härstammar från det grekiska Derma . Ungefär som termen epidermis , Derma handlar om yttre lagret av huden. Eftersom arbetet med konservering kräver avlägsnandet av skinnet från ett djurs skal, senare överföra att huden till en exakt kopia skapad av djurets kropp, är begreppet mening. Samtidigt som processen ibland uppfattas som osmaklig eller makaber av vissa människor, konservering är en konstform som kräver en stor kunskap om djur, liksom talang, skicklighet och sakkunskap.

hantverkaren måste ta bort huden från djurets kvarlevor, konstruera en realistisk siffra på djurets form, och skapa verklighetstrogna telefaxmeddelandena av ögon och andra organ. Siffran är ofta av polyuretanskum, medan glas används oftast för att utforma ögonen. Vax och lera används ofta för att återskapa delar såsom läppar och nos.

Taxidermy är en metod för permanent bevara ett djur för att visa sin skönhet. Medan vissa människor har en konservator bevara sitt jaktbyte som trofé, får andra använder uppstoppning att bevara djur i utbildningssyfte eller för historiska ändamål. Taxidermy kan användas i händelse av dödsfall varelse på de hotade arterna listan. Det kan också användas i andra fall där bevarande är viktigt, t. ex. om den varelse är unik till sin art, eftersom det är den största, minsta, äldsta eller på annat sätt anmärkningsvärd.

Taxidermy är också den term som används beskriva syntetisk fritidsaktiviteter, som inte innehåller hud eller någon annan form av ett djur eller fisk kropp. För denna kreativa process, kvalitet fotografier tillsammans med noggranna mätningar är allt som krävs för att skapa en montera eller en levande trofé. En catch and release idrottsman kan använda denna metod för att återskapa "den stora" utan att skada fisken.

Om du vill veta mer om uppstoppade djur, kontrollera lokala telefonkatalogen eller söka på nätet för en konservator nära dig. Du kan besöka butiken och se hur verklighetstroget det fritidsaktiviteter är. Flesta konstnärer svarar gärna på frågor om uppstoppning.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.