Vad är Tack?

Termen tack används för att hänvisa till all den utrustning som bärs av en häst som används för ridning eller körning. Tack sker vanligtvis och levereras av ett sadelmakeri, ett företag som specialiserat sig på att göra hästsport utrustning och allmänt bär förnödenheter för ryttare och hästar. Många saker kan anses tack, inklusive sadlar, betsel, och alla delar, tillsammans med breastplates, martingaler, träns, drivande sele och annan hästsport utrustning. Lära sig hur man väljer och omsorg för tackel är en viktig del av att lära sig att rida. De två primära delarna i tackel är en sadel och betsel. Även icke-ryttare tänka på dessa föremål som är relativt generiskt, sadlar och betsel faktiskt anpassade till hästen och tillämpning. Utöver den primära uppdelningen mellan engelska och västra tack, sadlar finns avsedda för användning på spåret, i utställningsringen, på uthållighet rider, för hoppning och i många andra ridanläggningar discipliner. Eftersom många discipliner har mycket speciella tack krav, många ryttare har flera sadlar för användning i utbildning och visar. Dessutom måste sadeln vara lämpliga att hästen, som större hästar kommer att kräva stora tack, medan små hästar behöver mindre tack. Betsel är också anpassad för disciplin hästen tränas i, och inkludera utbytbara bits och tömmarna. P

många bitar av tackel är utformade för att fästa i sadeln, inklusive gjordarna användas för att hålla sadel, stigbyglar för tilläggsklausulerna fötter, en bröstplåt att hålla sadeln glider, och en martingal att hålla hästen höja sitt huvud. Detta tack görs i olika material och ytskikt för att samordna med sadlar av alla stilar. Några tack är också speciellt avsedd för körning, vilket kräver en särskild sele som passar hästen och fordonet är den är ansluten till.

Läder och nylon är de två råvaror som används för att göra tack, beroende på avsett sätt. För formella discipliner såsom dressyr, är läder det material som föredras i ringen, medan uthållighet förare tenderar att använda lätta nylon sadlar, eftersom de är lättare för hästen under en lång väg dit. Läder tack måste regelbundet soaped och polerade för att hålla sig smidig och attraktiv, medan nylon tack kräver mindre rutinmässig vård. I båda fallen tack måste hållas i gott skick så att häst och ryttare inte hotas.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.