Vad är Super G?

Super G är en förkortning för Super storslalom och är ett alpint händelse kombinera utförsåkning med navigeringen genom slalom kurser. Sporten först bli populär på 1970-talet, och premiär som en VM-händelse 1982. Det kräver skicklighet i både slalom och storslalom, och är kanske en av de mest intensiva alpin skidåkning tävlingar. Betydande snabbhet och precision i kurvor är viktiga, eftersom missa en sväng runt en grind, gjord av två poler, omedelbart diskvalificerar Racers. Det finns vissa skillnader mellan Super G och slalom. Vinkeln på en slalombana är mindre allvarlig än neråt. Vidare måste skidåkare skidor del av loppet i ett tucked och nedförsbacke ställning för att öka hastigheten. Gates är längre från varandra eftersom högre hastigheter innebär portarna för nära varandra skulle missas. Slalom åkare tillåts två löper med en sammanlagd poäng, medan Super G lopp poängsätts bygger på en körning bara. Det är dessutom färre grindar: vanligen ca 35 år för män och 30 för kvinnor, i motsats till upp till 70 portar för män och 55 portar för kvinnor i traditionella slalom.

Super G också skillnader neråt. Även om loppet är på en utförsbacke Naturligtvis är detta förkortas för händelsen. Skidåkning i stoppade position alltid är omöjligt att navigera vänder lämpligt, så hastigheter tenderar att vara långsammare. Liksom i slalom, kan skidåkare inspektera men får inte ta praktiken driver med kursen före all konkurrens.

Expert skidåkare från Europa, med Hermann Maier, Österrike anses av många vara den bästa, snabbaste och mest precisa skidåkare som någonsin har försökt händelsen, har dominerat sporten i Super G. Maier skidåkning har rönt ett OS-guld, en guldmedalj på världsutställningen konkurrens, och en imponerande 23 segrar i världscupen. Den mest expert skidåkare, liksom Maier, Peter Müller och Kjetil André Aamodt, som har vunnit tre OS-Super-G-guld skidor i hastigheter som är nästan obegriplig när den extra faktor att ta sig Gates tillämpas . Det är inte ovanligt att en idrottare praktiseras i den här sporten att nå hastigheter på 55 till 60 mph (88. 51-96. 56 km /h) när de flyger ner bergen. Detta är fortfarande långsammare än neråt hastigheter, som kan vända över 90 mph (144,84 km /h).

Till skillnad från många andra idrotter där bara de unga, som i tonåren eller i början av tjugoårsåldern, är fortfarande stark nog att vinna, det finns många Super G åkare som har befunnit Idrott för många år. Aamodt vann sitt senaste guld vid 35 års ålder vid olympiska vinterspelen 2006.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.