Vad är Spurs?

Spurs är instrument bärs på stövlar med en häst ryttare och används för att egga hästen. Spurs är vanligt förekommande inom hästsport världen och har en lång historia av användning, dating åtminstone från tiden för det romerska riket. Även Spurs är nyttoinriktad, vissa är dekorativa också och tillverkade av ädelmetaller. I det medeltida Europa, sporrar var symboliskt för adelskap. Tidig sporrar helt enkelt hade en "skitstövel" slut, men av det 14th århundradet, SPORRTRISSA , en roterande vass kugghjul, var populärast. Squires historiskt bar silver sporrar, medan riddare bar förgyllda sådana. Spurs, särskilt guld av dem, kunde vara ett tecken på rang och stolthet, och att fråntas sin sporrar var en symbol för skam. Erövrande arméer ibland beslagtog deras motståndare sporrar och hängde dem på displayen som ett tecken på sin seger.

Idag sporrar variationen på, och det finns konventioner om vilken typ av sporrar används i olika ridning stilar. Flesta västerländsk ryttare använda ganska långa sporrar med SPORRTRISSA som rullade längs flanken på hästen. Engelsk stil ryttare brukar använda en kortare, att trubbig sporra egga hästen. Det finns många varianter finns på både sporre typer som beskrivs ovan.

Vissa ryttare och djurens rättigheter aktivister är oroliga för möjligheten av sporrar att skada hästen. Det är viktigt att lära sig använda sporrarna på rätt sätt, eftersom hästen kan annars vara skadad, skrämd, eller blir okänsliga för sporrar. Noggrant används, sporrar skadar inte hästen, utan komplettera de andra sätt som ryttaren styr hästen genom röstkommandon och kroppsställning. Korrekt hållning är viktigt när man använder sporrar, som sporrar kan oavsiktligt irritera hästen annars. ett tillstånd som kallas sporra-gnuggar kan påverka hästar med känslig hud. Det finns mer skonsam sporrar till förfogande för sådana hästar som sannolikt inte kommer att irritera huden. Omvänt sporrar hårdare finns för hästar mindre känsliga för mild sporrar. Den typ av stimulans som används är till viss del bygger på preferens för förare och behov av sin häst.

Som många utstyrsel av ridning, sporrar har bli en del av cowboy mode. I denna mening, sporrar får bäras visas vid tillfällen då man inte rider en häst. Många cowboy sporrar är silver och mycket dekorativa. Ett gemensamt drag är en karl vakt , som håller bärarens käkar fri från SPORRTRISSA spikes. Några dekorativa cowboy sporrar kan vara skräddarsytt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.