Vad är Slot Cars?

Slot bilar är små kopior av fordon som är konstruerade för att skala. Bilarna används i racing tävlingar som innebär en speciell låt som är utrustad med ett spår eller plats. Tillsammans med detaljerad inblick i springan bilar, innefattar utformning ett litet blad på undersidan av fordonet som passar in i skåran och håller bilen på kursen som biltävlingar runt banan.

Slot bilar gjorde sitt första framträdande i början 20th century och blev snabbt populär bland både barn och vuxna. Tidigast mönster åberopade en upphöjd järnväg inbäddad i spåret, och omfattar inte möjligheten att justera hastigheten för varje fordon. En del arbete gjordes under 1930-talet att bygga slot bilar som drivs med små förbränningsmotorer. Med tiden ersattes denna metod med hjälp av elektrisk ström. Av 1950-talet förfinades spåren till funktionen ett spår istället för det upphöjda spåret och strömflödet genom spåret gjort det möjligt att justera hastigheten med hjälp av en handhållen styrenhet för varje bil i bruk. Dessa förbättringar gjorde det möjligt för flera människor att njuta av racing slot bil på samma spår. som slot bilar blev mer sofistikerad, blev popularitet facket bilspel mer populär. Klubbar racers slot bil började poppa upp i både Storbritannien och USA. Ett antal sporter och tillverkare leksak började erbjuda uppsättningar slot bil, komplett med ett antal bilar och delar av spår som kan förstärkas med add-on kits. Under 1960-talet, facket Car Racer hade ett brett utbud av bilar och konfigurationer spår att arbeta med. För allvarliga racer, var det möjligt att konstruera ett intrikat låt som lätt skulle ta upp en yta större än den genomsnittliga matbordet.

I slutet av 1970-talet, i popularitet facket bilar hade börjat avta. Dock har idrottsrörelsen fortsatt att ha en kärngrupp av ivrig anhängare. Idag har kortplats bilar fortsatt att utvecklas, med skapandet av trådlösa kontrollsystem som är beroende av digital teknik för att driva bilar. Datateknik har också lett till fack bilar som är mer detaljerade än de bilar som för några decennier sedan, med många slot bilar featuring arbetar komponenter som inte fanns tidigare en del av den ursprungliga gjutjärn design.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.