Vad är Ski Ballet?

Lång som en form av Freestyle, ski balett en gång hade status som ingår i olympiska tävlingar. Trots det faktum att ski balett är inte längre utförs på OS, har idrottsrörelsen fortfarande legioner av fans. Här är några grunderna i skid balett, inklusive en del information om ursprung av tekniken.

Många kredit olympiska skidåkare Suzy Chaffee med uppfinningen av skidan balett. Chaffee framfördes första gången den invecklade serien snurrar, hoppar, korsningar ben, flips och rullar som utgör koreografin i samband med skidor balett på 1968 matcher.

ursprungligen framfördes med liten eller ingen musikaliska ackompanjemang, gjorde ski balett egentligen inte har en gräns på hur mycket tid som kan ägnas åt rutinen. Men när skidor balett fångats på och blev en krampa av konkurrens på OS, resultatet var begränsade till nittio sekunder med bakgrundsmusik ingår.

Suzy Chaffee, som noterade freestyle skidåkare, fortsatt att främja skidor balett eller skidor dansa utanför OS. Integrera tekniken i de utställningar hon skulle ge i åkningen händelser runt om i världen, gjorde hon mycket för att popularisera begreppet Ski balett. Allteftersom tiden gick, entusiaster bildat lokala klubbar i skid dansare och började utveckla sina egna rutiner bygger på grunderna i skidor balett skapas vid olympiska tävlingar. Den period mellan 1972 och 1984 var kanske den tid då ski balett hade sin högsta offentliga profil hittills. Vilket delvis berott på popularitet Chaffee, men också delvis på att åka skidor balett var både krävande och en konstnärlig form av skidåkning, började åka skidor balett att hitta nya mainstream publik utanför de olympiska tävlingarna. Inte längre en sport för antingen skidentusiaster eller Olympic fans började folk som aldrig varit i närheten varit nära ett par skidor att ta hänsyn till skid balett och fann att den konstform som verkligen var värt att titta på och följa.

I slutet av 1980-talet platsen för skid balett som en vanlig konkurrens i olympiska spelen började avta. År 1988 presenterades skid balett bara som en demonstration sport snarare än som en händelse. Samma sak med olympiska vinterspelen 1992. Ändå har konsten att åka balett fortsatte att frodas i många delar av världen. Nu omdöpt acroski fortsätter konstform att hitta nya anhängare, ännu fler klubbar runt om i världen. Som ett exempel på nåd och skicklighet, är SKI balett säker på att under mycket lång tid framöver.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.