Vad är Scrum?

Scrum , som är en förkortning för SCRIMMAGE , är en term som används för att hänvisa till en specifik spela som används i rugby. Ordet skapades som en variant av ordet gruff , em som fortfarande används av kanadensiska och amerikansk fotboll att hänvisa till en liknande typ av spel. När den används i rugby uttrycket Scrum hänvisar till ett drama där spelet startas eftersom bollen gått in i beröring eller när det skett en oavsiktlig överträdelse. I Rugby Union, dock termen används endast när ett spel startas en oavsiktlig överträdelse. I Rugby Union, är en Scrum en mycket viktig lek och händer ganska ofta. I Rugby Union, lägger varje lag åtta framåt i en tre-två-tre formation före Scrum bildas. Främre raden innehåller två prop framåt och Hooker . De två spelarna i den andra raden kallas lås , medan den bakre raden består av nummer åtta med ett Flanker på varje sida. När spelet börjar på en Scrum, båda lagen gå vidare och huka sig ner. Efter att domaren ger rätt signal, spelarna i de främre raderna interlock sina händer. Bollen är återvände sedan för att spela genom att kastas in i tunneln som skapas av det hopkopplade huvuden. Den hookers per lag tävlar om bollen genom att bara använda fötterna. Den hora att vinsterna innehav sparkar oftast bollen till baksidan av Scrum så antalet åtta kan ta bollen.

Laget med den starkaste Scrum kommer att kunna få bollen. Den Scrum är också en farlig lek, som aktörer i den främre raden kan lätt bryta nacken om pjäsen är felaktigt avrättas. Faktum är att spela anses så farlig att en Scrum kan vara obestridd, om något av lagen inte har lämplig utbildning idrottare att spela i den främre raden.

I rugby league, är en Scrum spelas i stort sett samma sätt. Bildning är dock lite annorlunda. För att starta Scrum, sex spelare gör framåt pack. Det består av en tight-head prop och en lös huvud prop i den främre raden, en hora och två framåt i den andra raden och en lös framåt i den tredje raden.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.