Vad är Polo?

Polo är en dynamisk HÄSTSPORT som har spelats i århundraden hela Asien och Mellanöstern. Väst infördes för att polo när britterna koloniserade Indien, och den brittiska snabbt sprida sporten i världen. Flertal varianter av klassiska polo har uppstått, bland annat cykel polo, kamel polo, och för de modiga hjärta, elefant polo. Liksom andra ridsport kräver polo enorma atletiska, skicklighet och samarbete, och ett spel med duktiga spelare kan vara en imponerande syn.

Ursprunget till sporten verkar ligga i Persien, och spelet har spelats där i minst två tusen år, som konst och samtida skrifter visar. Polo sprids sakta i Asien, där den spelades av kungar och hovmän. Många krigare spelade polo eftersom det höll dem och deras hästar passform och redo för strid. Ordet Polo har sitt ursprung i Pakistan, där det betyder "kula" i Balti, ett språk hemma i den regionen. Det finns två grupper om tre till fyra personer i en omgång polo, beroende på storleken på fältet och stilen i spelet som spelas. Varje spelare har en lång, flexibel klubba som används för att slå en boll, med avsikt att köra bollen genom motståndarlagets mål. Polo spelas i korta perioder kallas chukkas ; varje chukka varar i sju minuter, och spelar kan vara grymma. Av tradition har hästar ersätts vid varje chukka , se till att de håller sig fräscha och passform. är de hästar som används i polo kallas polo ponnyer, vilket är lite missvisande eftersom de faktiskt inte ponnyer, utan snarare full sized hästar. Fullblod är traditionella fästen för polo, även om andra raser får användas. I samtliga fall är hästar ut för snabbhet, smidighet och lydnad. En bra polo ponny kan stoppa i en krona i samarbete med andra hästar och ryttare, och rör sig snabbt med spelets; mästerskapet hästar kan kommandot rejält belopp vid försäljningen.

Utbildning för Polo är hårt arbete . Hästar börja träna två till tre års ålder, och deras utbildning kan ta upp ett år, och ibland ännu längre. Riders tåg vanligtvis kraftigt under hela året, ofta börjat med cykel polo att bekanta sig med flödet av spelet innan de lägger hästar i mixen. Riders är ofta mycket fästa vid sina hästar, eftersom de båda måste samarbeta väl med varandra på spelplanen.

Konkurrenskraftig polo spelas i ett antal länder särskilt före detta brittiska kolonier. Om du har möjlighet att se en uttagningstävling, är det väl värt att gå, eftersom det kan bli ganska spännande, med hästar bultande upp och ner i fältet som visar otrolig bragd av smidighet och styrka. Människor som är intresserade av att lära Polo kan slå upp sina lokala Polo Association för att ta reda på mer om regionala klasser, kliniker och tändstickor.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.