Vad är Pogs?

Pogs är små kartong skivorna i ett spel med samma namn som var mycket populär i början av 1990-talet i USA. POGS har normalt en bild på ena sidan, och är antingen slätt eller helt enkelt mönster på den andra. De ser anmärkningsvärt lik den kartong skär används i mjölk mössor, eftersom de tidigaste POGS faktiskt var mjölk mössor, spelet är utvecklat av uttråkad arbetstagare som har ett överskott på mjölk tak för att spela med.

Spelet verkar har utvecklats i Hawaii under 1920-talet, och enligt folktron, utvecklades den av anställda vid ett mejeri som letade efter något att göra på raster. Påstås, är namnet härstammar från en förkortning för en populär typ av juice: passionsfrukt, apelsin, guava. Denna saft lämnades i glasburkar, ungefär som mjölk, och mössor var lätt tillgänglig för människor i alla åldrar. När spelet fastnat på fastlandet började flera spelföretag som producerar POGS för människor att samla in, handel, och leka med. Den ökade medvetenheten om spelet ledde till viss dispyt över sitt ursprung. Ett japanskt kortspel, menko, är påfallande liknar POGS, och vissa personer har föreslagit att sedan POGS sitt ursprung på Hawaii, var spelet troligen starkt påverkad av denna japanska spel.

Spelet börjar med spelarna att avgöra huruvida de spelar för håller. I ett spel där folk spelar för håller, att de håller det POGS att de vinner under spelets gång. När detta beslut har fattats, spelarna gör en bunt POGS, varje spelare förväntas bidra med lika många, hålla Game Fair. med en större tyngre skiva kallad Slammer, den första spelaren träffar bunten, vilket ledde till scatter. Varje POG som landar uppåt vinns av denna spelare, och tas ur spel. Det POGS är nytt staplade för nästa person som upprepar processen. Spelet är över när alla POGS har tagits ur spel. I ett spel där spelarna inte spelar för håller, ger varje spelare tillbaka POGS annans.

Många av barnen blev mycket förtjusta i POGS eftersom bitarna var relativt billiga , gör att människor med begränsade inkomster att spela spelet. Dock tog spelet frågorna för skoldistrikt, eftersom vissa barn hade en svår tid i konkurrensen med spelet. Flera skolor förbjudna faktiskt POGS under värmen spelets vurm, av oro för studieresultat.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.