Vad är Parkour?

Parkour är en rörelse filosofi som utvecklades under nittonhundratalet Frankrike. Det är lite svårt att definiera parkour, eftersom det integrerar flera discipliner, det kan sägas vara en sport, en hobby, och en filosofi. I grunden är parkour lära sig om att navigera hinder och ompröva användningen av en kropp och användningen av offentliga utrymmen. Vissa utövare av parkour tror att de tekniker som de lär sig i praktiken i denna sport även föra över i sin vardag, vilket gör dem mer modig och trygg med hinder från meningsskiljaktigheter på kontoret till ett mer personligt känslomässiga utmaningar.

utvecklades den tidigaste formen av parkour av Georges Hebert, en fransk sjöofficer som tjänstgjorde under första och andra världskriget. När han tjänade Frankrike, reste han också, och han slogs av effektiva, rinnande gymnastikrörelser av några av de afrikanska stammar han besökte. När han återvände till Frankrike, började han att utveckla en metod för fysisk rörlighet för medlemmar av militären, där män och kvinnor uppmuntrades att röra sig effektivt och kring en rad olika hinder. Den méthode naturelle började regelbundet undervisning, där scenen för utveckling av parkour. En av de grundläggande uppgifterna för parkour är David Belle, som lärde méthode naturelle av sin far på 1980-talet. Belle myntade termen "parkour", som härrör från parcours du Combattant , en hinderbana som används för att utbilda medlemmarna i den franska militären. Parkour är också känd som l'art du déplacement , som betyder "konsten att förskjutningen," och en del människor helt enkelt kallar det "PK. "Någon som utövar parkour kallas traceur, eller en traceuse om hon är kvinna.

Konsten att parkour handlar om att ta sig från plats till plats på ett så effektivt sätt som möjligt. I teorin är parkour lära sig om att snabbt navigera hinder i en nödsituation. Utbildning i parkour tillåter människor att analysera hinder på individuell basis och besluta om det bästa sättet för att komma runt dem, baserat på hinder, fysiska förmåga utövaren och situationen. Det finns en betoning på släta, smidiga rörelser och träning ibland innefattar undervisning i kampsporter.

Fotbollen började bli populärt på 1990-talet, då flera filmer gjordes om parkour. Vissa traceurs har uttryckt missnöje med integreringen av idrott, särskilt eftersom parkour kan vara farligt när den utövas av någon som inte fått ordentlig utbildning. Den konst med flygande språng, hopp och andra fysiskt krävande rörelser som kan se väldigt prålig, utan också vara farliga.

Om du är intresserad av att se Parkour i aktion Många större städer har grupper som utför regelbundna demonstrationer. Dessa grupper erbjuder också utbildning i parkour till människor som är intresserade av att lära mer om sporten. Parkour är verkligen en nyskapande och ibland väldigt roligt sätt att vara aktiv och förändra ditt förhållande till din kropp och utrymmet omkring dig, varför jogga på gatorna, till exempel när du kan navigera en hinderbana egen utformning genom offentliga platser?


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.